Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, γνωστής επίσης ως θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ πως δοκιμάστηκε «με επιτυχία» κινητήρας «στερεού καυσίμου» με «μεγάλη ώθηση», που δυνητικά θα της επιτρέψει να αναπτύξει ισχυρότερα όπλα.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς (την) ανατολική θάλασσα», που το Τόκιο αποκαλεί θάλασσα της Ιαπωνίας, ήταν η αρχική ανακοίνωση του επιτελείου στη Σεούλ.

Ο πύραυλος έχει καταπέσει ήδη και πιστεύεται ότι προσθαλασσώθηκε εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό πυραυλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου το 2022, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει νέα στρατηγικά όπλα και να επιταχύνει τα προγράμματά της για την ενίσχυση του πυραυλικού και του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που δοκίμασε ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) ικανός να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που απέκτησε είναι «αμετάκλητο», αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 70χρονος εργάτης Σάββας Ιωάννου, από την Πάφο, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ εκτελούσε εργασίες σήμανσης του δρόμου, μαζί με συναδέλφους του.

BEST OF TOTHEMAONLINE