ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

LIVE: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Ολοκληρώθηκε στις 18:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, με διακοπή μιας ώρας το μεσημέρι.

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, άρχισε η κατά τόπους καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα. Μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, θα συμπληρωθεί και θα σφραγιστεί το Φύλλο Καταμέτρησης Ψήφων και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν με τηλεομοιότυπο στο Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

Οι προεδρεύοντες, οι οποίοι παραμένουν στα Εκλογικά Κέντρα με την κάλπη, έχουν οδηγίες να φωτογραφίσουν το Φύλλο Καταμέτρησης Ψήφων με το κινητό τους και να το αποστείλουν και ηλεκτρονικά με email.

Το Φύλλο Καταμέτρησης Ψήφων περιλαμβάνει αριθμητικά και ολογράφως τις ψήφους των υποψηφίων, ενώ τα αποτελέσματα, συγκεντρωτικά, για 942 κέντρα, θα βγουν από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου, στην Αρχιεπισκοπή.

Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, οι επόμενες τρεις μέρες είναι μέρες ενστάσεων. Μετά την πάροδο των τριών ημερών, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών θα μαζέψει όλες αυτές τις ενστάσεις αν υπάρχουν και θα πρέπει να τις παραδώσει στον Τοποτηρητή και στην Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου αφού παρέλθουν οι 3 μέρες, εντός 5 ημερών θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να συνεδριάσει για να μελετήσει τις ενστάσεις, να επικυρώσει το αποτέλεσμα και να καταρτίσει το τριπρόσωπο.

Ακολούθως εντός 3 ημερών, η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει τον Αρχιεπίσκοπο από το τριπρόσωπο που ήδη θα έχει καταρτιστεί.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Το ThemaOnline καλύπτει λεπτό προς λεπτό την εκλογική διαδικασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top