LIKE ONLINE

Μύθοι και αλήθειες: Μπορώ να «ξεγελάσω» το αλκοτέστ;

Μύθοι και αλήθειες: Μπορώ να «ξεγελάσω» το αλκοτέστ;

Το αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής, ειδικά την περίοδο των εορτών, όπου δίνουμε το «παρών» σε τραπέζια με φίλους και την οικογένειά μας.

Αδιαμφισβήτητα, το εορταστικό κλίμα που είναι διάχυτο αυτές τις ημέρες γύρω μας και φυσικά δεν είναι κακό να πιούμε και λίγο (ή πολύ) παραπάνω. Με μια προϋπόθεση: Ότι ΔΕΝ θα οδηγήσουμε μετά. Αλκοόλ και οδήγηση δεν ποτέ μαζί κι αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι αν πιούν ένα, δύο ή ακόμα και τρία ποτήρια παραπάνω θα καταφέρουν να τη «σκαπουλάρουν» αν πέσουν σε έλεγχο αλκοτέστ.

Μάλιστα, κάποιοι ακόμα πιο ανεύθυνοι δίνουν στο διαδίκτυο διάφορα «κόλπα» προκειμένου να ξεγελάσουμε τα αλκοολόμετρα, επιστρατεύοντας κάποια «φθηνά» τρικ, όπως είναι η τσίχλα, η σοκολάτα, η μέντα, το πολύ νερό, ή ακόμα και το σκόρδο.

Μην το προσπαθήσετε καν…

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. Αυτό διότι οι συσκευές αλκοτέστ μετράνε τα επίπεδα αλκοόλ που περιέχονται στον αέρα των πνευμόνων μας και όχι στα αέρια του στομαχιού.

Στην κατάρριψη του μύθου ότι κάποια τρόφιμα παραπλανούν τα αλκολόμετρα προχώρησε και ο Tavi Pertea, ένας Ρουμάνος Youtuber, που είναι απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων της πόλης Μπουζάου.

Ο Pertea αριθμεί πάνω από 140 χιλιάδες συνδρομητές στο Youtube, δημοσιεύοντας βίντεο που έχουν σχετικά με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τα τροχαία ατυχήματα και κάθε άλλο θέμα που αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.


Στο νέο βίντεό του, λοιπόν, ο Pertea πίνει ένα ποτήρι κρασί και εν συνεχεία επιχειρεί να ξεγελάσει το αλκοολόμετρο μασώντας ένα φύλλο μαϊντανού. Η προσπάθειά του, ωστόσο, δεν καρποφορεί με τη συσκευή να δείχνει συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα 0,33 γρ./λτ.

Η δεύτερη απόπειρα του Pertea αφορούσε την κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας και μετά το «μασούλημα» τσίχλας. Ούτε η συγκεκριμένη προσπάθεια έπιασε τόπο, με το αλκοολόμετρο να δείχνει 0,25 γρ./λτ.

Ανεπιτυχές αποδείχθηκε, τέλος, και το «κόλπο» του σκόρδου.

Από τα παραπάνω, λοιπόν, συμπεραίνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεγελάσει κανείς τα αλκοολόμετρα.

Έτσι λοιπόν, προκειμένου να μην εκθέσετε κανέναν σε κίνδυνο, αλλά και για να μην πιαστείτε στη δαγκάνα της Τροχαίας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε εφόσον έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, είναι να ΜΗΝ οδηγήσετε.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top