«Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών η σύζυγος του Δώρου Λοΐζου, Barbara R. Bell

«Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών η σύζυγος του Δώρου Λοΐζου, Barbara R. Bell

Θλίψη για τον χαμό της Barbara R. Bell εκφράζει η ΕΔΕΚ, καθώς η σύζυγος του ήρωα ποιητή Δώρου Λοΐζου έφυγε σε ηλικία 75 ετών μετά  από ένα πρόβλημα υγείας που την ταλάνιζε τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 30 Αυγούστου 1974, ημέρα της δολοφονίας του Δώρου Λοΐζου, η Bell συνόδευε τον ήρωα ποιητή και τον Βάσο Λυσσαρίδη στο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν προς τα γραφεία της ΕΔΕΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και η ίδια από τους άνανδρους δολοφόνους.

Μετά τη δολοφονία έζησε το υπόλοιπο της ζωής της στην Αμερική γράφοντας ποίηση και προσφέροντας προς τον συνάνθρωπο μέσω της ενεργού της δράσης ως ακτιβίστρια, προστίθεται.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο Michigan της Αμερικής όπου ζούσε τα τελευταία 46 χρόνια, ενώ ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE