Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 4χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο με διεισδυτική λοίμωξη από Στρεπτόκοκκο Α.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στρεπτόκοκκος Α: Πότε να πάτε στον παιδίατρο – Τα ανησυχητικά συμπτώματα
Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, η κατάσταση της υγείας του παιδιού, θα αξιολογηθεί εκ νέου σήμερα από τον Λοιμωξιολόγο-Παιδοεντατικολόγο που έφτασε χθες (19/12) στην Κύπρο από το Ισραήλ και θα παρθούν αποφάσεις για τον περαιτέρω χειρισμό του περιστατικού.
Ο κ. Αθανασίου τόνισε, παράλληλα, πως εάν κριθεί αναγκαίο, το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στο εξωτερικό. «Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για το περιστατικό και σε ετοιμότητα να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτούνται για αντιμετώπιση του περιστατικού», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν προκαλεί ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας το περιστατικό, ο κ. Αθανασίου απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι «δεν συντρέχουν οποιοιδήποτε λόγοι ανησυχίας». «Περιστατικά σαν και αυτό υπήρξαν κι άλλα στην Κύπρο τους προηγούμενους μήνες, ενώ καταγράφηκαν και θάνατοι στο παρελθόν από μία τέτοια σοβαρή λοίμωξη. Συνεπώς, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας, παρακολουθούμε και αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση και εάν απαιτηθεί να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα, θα το πράξουμε», κατέληξε.
Από την πλευρά της, η Λέκτορας Παιδιατρικής Δρ Δωροθέα Πανά, τόνισε στην ιστοσελίδα μας πως «δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε ανησυχία». Εκείνο που χρειάζεται, συνέχισε, είναι πρώτον πολύ καλή ενημέρωση και δεύτερον πάρα πολύ κοντινή και στενή επαφή με τον Παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί.
«Επειδή σε αυτή τη φάση και ειδικά την περίοδο του Χειμώνα, ούτως εις άλλος τα παιδιά εκτίθενται σε διάφορους ιούς, κυρίως του αναπνευστικού, και σε βακτήρια, είναι αναμενόμενο να εμφανιστούν λοιμώξεις. Είναι γι’ αυτό το λόγο που, επαναλαμβάνω, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παρακολούθηση και έγκαιρη διάγνωση της οποιασδήποτε κατάστασης, συμπεριλαμβανομένου και του στρεπτόκοκκου», εξήγησε.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τη Δρ Πανά, τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό στέλεχος βακτηρίου από αυτό που ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε μετάλλαξη. Δυστυχώς, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο διεισδυτικό και να προκαλέσει πιο σοβαρές λοιμώξεις», επεσήμανε τονίζοντας ότι «παρακολουθούνται και αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα, τόσο στην Κύπρο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις