ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Eμείς ξέρουμε να κουμαντάρουμε την οικονομία» - «Μπορούμε να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας»

Αβέρωφ: «Eμείς ξέρουμε να κουμαντάρουμε την οικονομία» - «Μπορούμε να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας»

Το νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» του Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Βουλευή και Εκπρόσωπο Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου, τους Βουλευτές κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη και κ. Γιώργο Κάρουλλα, τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Ξένια Κωνσταντίνου και την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή.

Ο κ. Νεοφύτου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς μαζί με τους συνεργάτες μου, στο πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο και προδημοτική. Αυτό το πρότυπο σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου, που συνδυάζει εργασία και εκπαίδευση. Αυτό που έχω εξαγγείλει: Βρεφονηπιακούς σταθμούς στον χώρο εργασίας. Λειτουργεί στις 7 το πρωί μέχρι τις 5: 30 το απόγευμα, δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους γονείς να έχουν τα παιδιά τους δίπλα τους, να τα χαίρονται στα διαλείμματα αλλά και με αυτό τον τρόπο λειτουργίας δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να βρίσκουν εργασία, να αυξάνουν το οικογενειακό εισόδημα και να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Τι άλλο θέλουμε; Θέλουμε αξιοπρεπείς και ευτυχισμένους πολίτες και πιστέψτε με μπορούμε να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας.

Ας φύγουμε από τον βούρκο της μιζέριας. Μπορούμε στα γερά θεμέλια που χτίσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια να πετύχουμε την ακόμη καλύτερη Κύπρο, απλώς θέλω τους συμπολίτες μου να κάνουν την ακόλουθη σκέψη μαζί μου: Να φανταστούμε μια Κύπρο όπου βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία κοντά στους χώρους εργασίας, να έχουμε το δημόσιο σχολείο ολοήμερο, να δίνεται η ευκαιρία στους γονείς, επαναλαμβάνω, του παντρέματος της εργασίας και της εκπαίδευσης. Να τελειώνουν τ’ απόγευμα τα παιδιά προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα, ευτυχισμένα να χαίρονται τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίδουμε έμφαση στις ικανότητες του κάθε παιδιού.

Θέλω να το επαναλάβω. Το κάθε παιδί που γεννιέται έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τις δικές του σπάνιες ικανότητες. Ας δώσουμε την ευκαιρία στον τόπο μας να πάει ακόμα πιο μπροστά, όμως χρειάζεται για όλα αυτά ένα γερό θεμέλιο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Το είπα και θα το επαναλάβω. Χωρίς δυνατή οικονομία δεν μπορείς να υλοποιήσεις προγράμματα και σχεδιασμούς. Και εμείς ξέρουμε να κουμαντάρουμε την οικονομία και να εγγυηθούμε στους Κύπριους πολίτες πως μπορούμε να συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυνατή οικονομία για να έχουμε ευτυχισμένους πολίτες, αξιοπρεπείς πολίτες και οικογένειες αυτόνομες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top