ΠτΔ για ΔΗΣΥ και Προεδρικές: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξει ρήγμα, αλλά αν χρειαστεί θα παρέμβω»

ΠτΔ για ΔΗΣΥ και Προεδρικές: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξει ρήγμα, αλλά αν χρειαστεί θα παρέμβω»

Την πρόθεσή του να παρέμβει, εάν και εφόσον υπάρξει ρήγμα στον Δημοκρατικό Συναγερμό την επομένη των Προεδρικών Εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «ήμουν και παραμένω Συναγερμικός».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας εκδήλωσης κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου της κοινότητας των Μαρωνιτών «Maronites Sporting Center», κι ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που διατύπωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και μετά την αποχώρηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, εάν θα πράξει κάτι ανάλογο και στην περίπτωση του ΔΗΣΥ απάντησε ότι «ήμουν και παραμένω Συναγερμικός»

«Ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη, υπήρξα από τα ηγετικά στελέχη,16 τόσα χρόνια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, 10 χρόνια στην Προεδρία με την πλήρη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι φυσικό να με ενδιαφέρει η παράταξη που με εκφράζει για 42 τόσα χρόνια και συνεχίζει να με εκφράζει. Υπό την έννοια της παρέμβασης ότι θα είναι συμβουλευτικός ο ρόλος, όχι υπό την έννοια του αποφασίζω και διατάττω και οφείλουν οι άλλοι να ακολουθούν. Τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορεί να θεωρούνται ότι συμβάλουν σε ένα κλίμα δημοκρατικής συναντίληψης και σεβασμού προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης».

Ερωτηθείς εάν θα παρέμβει εάν υπάρξει ρήγμα στον ΔΗΣΥ την επόμενη μέρα των Προεδρικών Εκλογών, τόνισε πως «δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει τέτοιο ρήγμα που θα χρειαστούν παρεμβάσεις, αλλά εάν χρειαστούν και βεβαίως θα γίνουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE