ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Συναγερμός στον ΔΗΣΥ- Xωρίς ανάσα μέχρι τις εκλογές

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Συναγερμός στον ΔΗΣΥ- Xωρίς ανάσα μέχρι τις εκλογές

Η φράση «ο φόβος φέρνει κόλαση» περιγράφει απόλυτα το περιβάλλον που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, όπου η σκέψη και μόνον για εκλογική αποτυχία τον Φεβρουάριο λειτουργεί σαν καύσιμο για την κομματική μηχανή του ΔΗΣΥ, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη συσπείρωση που θα δώσει στον Αβέρωφ Νεοφύτου το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς με την ηγεσία της παράταξης να διαμηνύει ότι δεν υπάρχει αύριο σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο μίνιμουμ στόχος για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη να παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή για το εισιτήριο που θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο, έχουν σημάνει καμπανάκι στην Πινδάρου και στο εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας. Οι αισιόδοξοι διαμηνύουν ότι στο τέλος ο ΔΗΣΥ θα διαψεύσει τους δημοσκόπους αλλά οι πιο συγκρατημένοι υποδεικνύουν ότι εάν τα δημοσκοπικά δεδομένα επιβεβαιωθούν στην κάλπη, τότε η παράταξη θα οδηγηθεί σε πρωτόγνωρες περιπέτειες.

Παρέμβαση Αναστασιάδη

Επί του συγκεκριμένου θέματος είναι σημαντική η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όταν ερωτήθηκε εάν θα έχει παρέμβαση στον ΔΗΣΥ, την επομένη των εκλογών. «Ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη, υπήρξα από τα ηγετικά στελέχη, 16 χρόνια τόσα πρόεδρος του ΔΗΣΥ, 10 χρόνια στην Προεδρία με πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ. Είναι φυσικό να με ενδιαφέρει η παράταξη που με εξέφραζε για 42 και τόσα χρόνια και που με εκφράζει βεβαίως», είπε. Ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του θα είναι συμβουλευτικός και δεν θα είναι «αποφασίζω και διατάσσω». «Τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορεί να θεωρούνται ότι συμβάλλουν σε ένα κλίμα δημοκρατικής συναντίληψης και σεβασμού προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης», υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμα πως δεν θέλει να πιστεύει ότι θα υπάρξει τέτοιο ρήγμα στον ΔΗΣΥ που να χρειάζονται παρεμβάσεις αλλά «αν χρειαστούν και βεβαίως θα γίνουν», κατέληξε.

Στροφή προς δεξιότερα

Όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και προτάσσουν ότι αυτή την ώρα προέχει η ενότητα της παράταξης ώστε να δώσει με αποφασιστικότητα τη δύσκολη μάχη. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα τονίζει ότι στόχος δεν είναι το πέρασμα στον δεύτερο γύρο αλλά η νίκη. Πέραν της αύξησης της συσπείρωσης, στόχος του επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο επαναπατρισμός ψήφων που γύρισαν την πλάτη στην παράταξη το 2021 καθώς και η προσέλκυση ψηφοφόρων τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από δεξιότερα, περιλαμβανομένου και του ΕΛΑΜ, με την ανάδειξη θεμάτων αιχμής όπως το μεταναστευτικό.

Με δεδομένο ότι ιστορικά ο ΔΗΣΥ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση μέχρι και μερικές μόνο μέρες πριν την κάλπη, στο επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνουν την αισιοδοξία ότι οι εναπομείνασες επτά εβδομάδες και δη το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν την αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου, θα δώσει στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου την ώθηση που χρειάζεται ώστε να σφραγίσει την πρόκριση για την επαναληπτική εκλογή της 12ης Φεβρουαρίου. Ζητούμενο αυτή τη στιγμή για το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι να υπάρξει και δημοσκοπικά το κλείδωμα της δεύτερης θέσης, αν είναι δυνατόν με απόσταση ασφαλείας από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ώστε το εναπομείναν διάστημα η μάχη να δοθεί χωρίς πρόσθετο άγχος, που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη στην τελευταία στροφή της εκλογικής κούρσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top