ΚΥΠΡΟΣ

Στην «Αροδαφνούσα» ο Αβέρωφ - «Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την υγεία»

Στην «Αροδαφνούσα» ο Αβέρωφ - «Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την υγεία»

Το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Αροδαφνούσα» επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Ο Πρόεδρος του του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, δήλωσε τα εξής:

Όπως κάθε χρόνο η πολιτική ηγεσία του τόπου περνά από το νοσηλευτικό Ίδρυμα της Αροδαφνούσας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προκειμένου να δώσουν τον οβολό της βοήθειας τους όπως γίνεται κάθε χρόνο αλλά και να εκφράσουν και τη συμπαράσταση τους στο έργο που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Σήμερα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί το ίδρυμά μας και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει πολύ καλά όμως η εδώ παρουσία του υποδηλώνει για μια ακόμα φορά τη στήριξη που έχουμε από την πολιτική και τους πολιτικούς στο πολύ σοβαρό έργο που προσφέρουμε εντελώς δωρεάν στον κυπριακό λαό.

Γι’ αυτό κ. Πρόεδρε σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την διαχρονική στήριξη που δίνεται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και  ευελπιστούμε ότι η πρόοδος της επιστήμης θα αναγκάσει το ίδρυμα μας να μειώσει τις υπηρεσίες του γιατί δεν θα τις έχει πια ανάγκη ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω πρώτα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, την Αντιπρόεδρο, τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου, το διευθυντικό προσωπικό, το ιατρικό και παραϊατρικό, τους νοσηλευτές για αυτό το θαύμα που επιτελούν εδώ και χρόνια. Η ποιότητα μιας πολιτείας εξαρτάται από την φροντίδα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Φίλε Πρόεδρε του συνδέσμου ο καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας. Δυστυχώς μια στις τρεις οικογένειες στην Ευρώπη βίωσαν ή θα βιώσουν ένα περιστατικό καρκίνου.

Χαίρομαι που η δική μου πολιτική ομάδα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έθεσε την ευρωπαϊκή πολιτική κατά του καρκίνου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και πόσο χαίρομαι που το πρόσωπο στην Ευρώπη υπεύθυνο να υλοποιήσει την ευρωπαϊκή πολιτική κατά του καρκίνου δεν είναι άλλο από τη δική μας Στέλλα Κυριακίδου. Αλλά χαίρομαι και πάλι γιατί της Επιτροπής κατά του καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ηγείται ένας άλλος δικός μας άνθρωπος, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς και ακολουθεί την παράδοση να είναι σε κυπριακά χέρια. Άρα ένα θέμα ύψιστης ευρωπαϊκής προτεραιότητάς ήταν και παραμένει στα κυπριακά χέρια υλοποίησης.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα και ενόψει Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την υγεία και πιο έντονα το νιώσαμε και τα δύο χρόνια της πανδημίας. Όταν έχεις την υγεία σου έχεις τα πάντα. Θέλω ακόμα μια φορά να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και η πολιτεία πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει τον εθελοντισμό. Χωρίς τον εθελοντισμό πολλές από τις υπηρεσίες που τυγχάνουν άνθρωποι και συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη, δεν θα μπορούσε με τέτοια ποιότητα οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία να τις προσφέρει.

Δείτε το βίντεο 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top