ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alpha: Δεν πέφτει από την πρώτη θέση ο Χριστοδουλίδης, σε ανοδική πορεία ο Μαυρογιάννης

Δημοσκόπηση Alpha: Δεν πέφτει από την πρώτη θέση ο Χριστοδουλίδης, σε ανοδική πορεία ο Μαυρογιάννης

Την ανοδική πορεία του Ανδρέα Μαυρογιάννη, με δύο σχεδόν μονάδες διαφορά από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, καταγράφει η έκτη δημοσκόπηση του «Alpha».

Παράλληλα, ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά παραμένει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ εξακολουθεί να υπερτερεί των πολιτικών του αντιπάλων, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρή άνοδο καταγράφει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η ταυτότητα έρευνας

Πρόθεση ψήφου των πολιτών

Απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον θα πήγαιναν να ψηφίσουν, έδωσαν οι πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 79% απάντησε ότι σίγουρα θα πάει να ψηφίσει, 13% μάλλον θα πάει να ψηφίσει, 4% ότι σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει και 4% ότι μάλλον δεν θα πάει να ψηφίσει.

Σταθερά πρώτος ο Χριστοδουλίδης 

Στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν αν είχαμε Προεδρικές Εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στην πρωτιά με 32,9%, έναντι 19,7% του Ανδρέα Μαυρογιάννη και 17,9% του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Έπειτα ακολουθούν Χρίστος Χρίστου με 4,1%, Αχιλλέας Δημητριάδης με 4%, Γιώργος Κολοκασίδης με 1,4%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 0,7%, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς με 0,6%, Αλέξιος Σαββίδης με 0,5%, Ντε Πέτρο Τσελεστίνα 0,4%, Χαράλαμπος Αριστοτέλους με 0,3% και Μάριος Ηλιάδης με 0,1%.

Λευκό ή άκυρο απάντησε το 1,7%, δεν θα ψήφιζα 2,9%, αναποφάσιστοι το 8,7% και δεν απάντησαν το 4%.

Στην επιλογή «άλλος» απάντησε θετικά το 0,1%.

Συσπειρώσεις κομμάτων

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις κομμάτων ο Νίκος Χριστοδουλίδης κερδίζει 15% από το ΑΚΕΛ, 67% από το ΔΗΚΟ, 51% από την ΔΗΠΑ, 33% από τον ΔΗΣΥ, 55% από την ΕΔΕΚ, 29% από το ΕΛΑΜ και 42% από τους Οικολόγους.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντλεί 65% από το ΑΚΕΛ, 8%, 0% από την ΔΗΠΑ, 3% από τον ΔΗΣΥ, 12% από την ΕΔΕΚ, 3% από το ΕΛΑΜ και 20% από τους Οικολόγους.

Τέλος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παίρνει 3% από το ΑΚΕΛ, 4% από το ΔΗΚΟ, 34% από την ΔΗΠΑ, 45% από τον ΔΗΣΥ, 8% από την ΕΔΕΚ, 15% από το ΕΛΑΜ και 6% από τους Οικολόγους.

Σενάρια β’ γύρου

Σε περίπτωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης τεθεί αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στον β’ γύρο των εκλογών, τότε ο πρώην ΥΠΕΞ θα τον κέρδιζε με ποσοστό 52,5% έναντι 30,9%.

Λευκό ή άκυρο θα έριχνε το 4,9%, δεν θα ψήφιζε το 6,8% και αναποφάσιστο δηλώνει το 4,3%.

Αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντούσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στον β’ γύρο των εκλογών, τότε ο κ. Χριστοδουλίδης θα τον κέρδιζε με 51,4% έναντι 25,8%.

Λευκό ή άκυρο θα έριχναν 8,3%, δεν θα ψήφιζαν 9,5%, ενώ 4,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Τέλος, στο σενάριο που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τεθεί αντιμέτωπος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον β’ γύρο των εκλογών, τότε θα βγει νικητής με ποσοστό 43,7% έναντι 33,7%.

Λευκό ή άκυρο θα έριχνε το 7,1%, δεν θα ψήφιζε το 11,5% και αναποφάσιστο δηλώνει το 3,5%.

Η παράσταση νίκης

Στο κρίσιμο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι τελικά θα εκλεγεί», 56% είπαν Νίκος Χριστοδουλίδης, 17% Αβέρωφ Νεοφύτου και 9% Ανδρέας Μαυρογιάννης. Το 18% απάντησε δεν γνωρίζω δεν απαντώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top