Ιράκ: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Ιράκ: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Μεταξύ άλλων έξι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε ένα σημείο ελέγχου στην κεντρική πόλη Ταρμίγια, περίπου 25 χλμ βόρεια της Βαγδάτης

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που συνέβησαν στο Ιράκ σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Η πιο φονική επίθεση συνέβη όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη, στην κυρίως σιιτική περιοχή της Νέας Βαγδάτης στην βορειοανατολική Βαγδάτη, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 48. Μεταξύ άλλων έξι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε ένα σημείο ελέγχου στην κεντρική πόλη Ταρμίγια, περίπου 25 χλμ βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα σήμερα, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σουνίτες μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση για να εκτοπίσουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και να εξασφαλίσουν γραμμή διέλευσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων προς τους τζιχαντιστές της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε κοντά στο δυτικό φυλάκιο της Χαντίγια σε μια προσπάθεια εξασφάλισης γραμμής διέλευσης στην κοντινή στρατιωτική βάση Αιν αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αθώοι Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου - Απαλλάσσονται των κατηγοριών

Αθώοι Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου - Απαλλάσσονται των κατηγοριών

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή (11/07) ο 47χρονος Ιωσήφ Ιωσήφ («Σήφης») και ο 39χρονος Χαμούντ Χαλίλ («Σπύρος») για την υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Ανδρονίκου, τον Απρίλιο του 2024.