ΔΙΕΘΝΗ

Μπιλ Γκέιτς: Νέα δυσοίωνη πρόβλεψη - «Όταν καταλάβουμε τι έρχεται θα είναι πλέον πολύ αργά»

Μπιλ Γκέιτς: Νέα δυσοίωνη πρόβλεψη - «Όταν καταλάβουμε τι έρχεται θα είναι πλέον πολύ αργά»

Πιο ανήσυχος από ποτέ για το μέλλον του πλανήτη εμφανίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος πλέον έχει έναν παραπάνω λόγο καθώς όπως ο ίδιος έκανε γνωστό περιμένει να γίνει παππούς και θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να εξασφαλίσει ότι το εγγόνι του θα μεγαλώσει σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Ο «κύριος Microsoft» εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του τις δράσεις για ένα καλύτερο αύριο, έχοντας μάλιστα κι ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά του και στοχεύει στο να αφυπνίσει συνειδήσεις σχετικά με τα τεράστια προβλήματα και τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Για εκείνον, όπως και για πολλούς άλλους, το νούμερο 1 ζήτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή και τις δραματικές επιπτώσεις της, όσο κι αν –ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- υπάρχουν ακόμη συντηρητικές φωνές που θεωρούν ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Βέβαια, το γεγονός ότι συνήθως εταιρείες που προκαλούν το πρόβλημα κρύβονται πίσω από την χρηματοδότηση των εκλογικών εκστρατειών τους μειώνει την αξιοπιστία τους έναντι των επιστημόνων, αλλά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατό λόμπι που αρνείται, ουσιαστικά, την πραγματικότητα.

«Και μόνο που πληκτρολογώ αυτή τη φράση, ‘’θα γίνω παππούς του χρόνου’’, με κάνει να συγκινούμαι. Και η σκέψη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευημερήσουν» γράφει χαρακτηριστικά ο 67χρονος Μπιλ Γκέιτς ο οποίος τελικά συνοψίζει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τη λύση του μέσα σε μόλις δύο προτάσεις.

«Πρέπει να εξαλείψουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ήδη περισσότερα δεινά, και αν δεν φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές, τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που θα είναι δραματικά χειρότερος», αναφέρει θέτοντας βέβαια ένα πολύ δύσκολο στόχο. Κάτι που φυσικά αναγνωρίζει και ο ίδιος

«Το να φτάσουμε στο μηδέν θα είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ ο άνθρωπος. Πρέπει να φέρουμε επανάσταση σε ολόκληρη τη φυσική οικονομία -τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε πράγματα, μετακινούμαστε, παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, καλλιεργούμε τρόφιμα και μένουμε ζεστοί και δροσεροί- σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες» τονίζει χαρακτηριστικά και θέτει τις κυβερνήσεις προ των ευθυνών τους. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι θα χρειαστεί οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αναπτυχθούν μειώνοντας παράλληλα το οικολογικό αποτύπωμά τους, παραμένοντας ωστόσο κερδοφόρες.

Πηγή: menshouse.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top