ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Εγώ δεν είμαι κρυψίνους, ξέρω ποιοι θα είναι οι υπουργοί μου - Δέκα χρόνια γίναμε δισεκατομμυριούχοι στα λόγια…»

Αβέρωφ: «Εγώ δεν είμαι κρυψίνους, ξέρω ποιοι θα είναι οι υπουργοί μου - Δέκα χρόνια γίναμε δισεκατομμυριούχοι στα λόγια…»

Στους πολιτικούς του αντιπάλους, τη σχέση του με τον ΠτΔ και τις συντάξεις, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ενημέρωση», ο κ. Νεοφύτου ανέφερε αρχικά πως «δέκα χρόνια βάλαμε πλάτες για να χτιστεί ξανά η αξιοπιστία της χώρας. Βεβαίως έγιναν αστοχίες, αναλάβαμε τις ευθύνες μας αλλά παράξαμε έργο. Ο κ. Μαυρογιάννης επικαλείται την αλλαγή. Τα έργα και οι ημέρες του ΑΚΕΛ που τον υποστηρίζει κατέγραψαν ένα πράγμα, χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτή την αλλαγή θέλει να μας φέρει;»

«Έρχομαι στον άλλο υποψήφιο τον κύριο Χριστοδουλίδη, που επικαλείται συνέχεια. Συνέχεια με ποιους; Με αυτούς που ήταν απέναντι στην Κυβέρνησή μας; Συνέχεια με αυτούς που εν μέσω πανδημίας άφησαν το κράτος χωρίς προϋπολογισμό; Συνέχεια με αυτούς που δεν μιλιούνται μεταξύ τους έχουν, έχουν διαφορετικές απόψεις στο Κυπριακό ένας λέει είναι κατάρα η ομοσπονδία ο άλλος λέει είναι ευλογία. Ο ένας καταψηφίζει τον προϋπολογισμό ο άλλος τον ψηφίζει. Ο υποψήφιος πρόεδρος είναι ενάντια στην αναστολή των εκποιήσεων και πάνε αυτοί που δεν μιλιούνται μεταξύ τους και κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Έτσι θα είναι η συνέχεια;»

Στη συνέχεια τόνισε ότι «με τον Νίκο Αναστασιάδη έχω μία πορεία πολιτική σχεδόν 40 χρόνων, η σχέση μας είναι βαθιά πολιτική με ρίζες. Γιατί πιστέψτε με σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες θέλουμε μία επανενωμένη Κύπρο, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, δυνατή ελεύθερη με κοινωνικό πρόσημο οικονομία για να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είχαμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια συγκεκριμένα θέματα; Βεβαιότατα. Διαφορετικά θα ονομαζόμουν και εγώ Νίκος Αναστασιάδης. Έχω τη δική μου ταυτότητα είναι αυτόφωτος. Δεν μπορούσε ποτέ ο Νίκος Αναστασιάδης να θέσει ενώπιόν μου λύση δύο κρατών».

Σε σχέση με τις συντάξεις ανέφερε χαρακτηριστικά «καταρχήν οι προτάσεις για να καταργηθούν οι πολλαπλές συντάξεις ήταν πρόταση δική μου. Και είχα πει, ‘’μα καλά εγώ θα παίρνω σύνταξη δημάρχου, βουλευτή, υπουργού και ενδεχομένως ΠτΒ ή ΠτΔ’’. Δεν γίνονται αυτά. Το σημείο που έπεσε στο συνταγματικό δικαστήριο είναι όσον αφορά νομίζω 95 ή 115 δημοσίους υπαλλήλους που ήταν και πολιτικά πρόσωπα.

Κατέθεσα και δύο νέες προτάσεις για να λυθούν και τα προβλήματα με το Δικαστήριο. Τι λέει μία πρόταση που έχει να κάνει με τη σύνταξη γιατί μπορεί να έχει ένα συνταξιούχο που διορίζεται υπουργός και παίρνει και τη σύνταξη ως πρώην δημόσιος υπάλληλος και την αντιμισθία ως υπουργός. Η πρόταση δική μου που είναι στα συρτάρια είναι ότι επειδή υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου ότι η σύνταξη είναι περιουσιακό στοιχείο τι προβλέπω εκεί; Το σύνολο των απολαβών που θα παίρνει ένας τέτοιος διορισμένος πολιτικός αξιωματούχος δεν θα υπερβαίνει την αντιμισθία. Δηλαδή είναι η σύνταξή του συν ένα ακόμα μέρος που δεν θα υπερβαίνει την αντιμισθία.

Όσον αφορά το όριο αφυπηρέτησης είναι η πρότασή μου και είναι η θέση μου. Το θεωρώ άδικο. Έχει δίκαιο ο κόσμος για το πέναλτι του 12% που διαμαρτύρεται. Είναι εκεί και αρνούνται να τη συζητήσουν».

Καταληκτικά σημείωσε «οτιδήποτε γίνει σε αυτόν τον τόπο είναι ο… Αβέρωφ. Εμένα με ξέρετε είμαι ευθύς, δεν είμαι κρυψίνους. Η Κυβέρνησή μου θα είναι μια με σκελετό. Τους πετυχημένους και ικανότατους που ασπάζονται το πρόγραμμά μου. Ξέρω ποιοι θα είναι οι υπουργοί μου όλοι. Θα κρίνω αν θα δώσω και άλλα άτομα στη δημοσιότητα. Να ξέρετε κάτι, δεν αλλάζεις πετυχημένους υπουργούς. Ο κ. Νουρής είναι ένας πολύ πετυχημένος υπουργός. Θα πρέπει να ρωτάτε και τους άλλους υποψήφιους, εμένα με ξέρετε είμαι ειλικρινής. Ό,τι κάνει ο Νίκος Νουρής έρχεται μια αντιπολίτευση ισοπεδωτική. Δέκα χρόνια γίναμε δισεκατομμυριούχοι στα λόγια»

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top