ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποστελέχωση στο σεισμολογικό κέντρο της Κύπρου! - Δεν υπάρχει βάρδια για συνεχή παρακολούθηση

Υποστελέχωση στο σεισμολογικό κέντρο της Κύπρου! - Δεν υπάρχει βάρδια για συνεχή παρακολούθηση

Υποστελεχωμένο το σεισμολογικό κέντρο του Τμήματος Γεωπολιτικής Επισκόπησης Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το σεισμολογικό κέντρο του Τμήματος Γεωπολιτικής είναι υποστελεχωμένο, καθώς την υπηρεσία στελεχώνουν μόνο 2 σεισμολόγοι, οι όποιοι δουλεύουν υπό το καθεστώς δημόσιου υπαλλήλου, ενώ δεν υπάρχει βάρδια για συνεχή παρακολούθηση των σεισμών!

 Με αφορμή την σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη (21/7) και ώρα 19:29, το ThemaOnline επικοινώνησε τηλεφωνικά με Γεωλογικό Λειτουργό του Τμήματος, που μας ενημέρωσε πως μέχρι και αυτή την στιγμή έχουν σημειωθεί 10 μετασεισμοί της τάξεως των 2.0 – 3.0 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ όπως και δεκάδες μικρότεροι.

Ο μεγαλύτερος απ’ αυτούς είχε μέγεθος 2.9 στην Κλίμακα Ρίχτερ και σημειώθηκε 4 λεπτά αργότερα. Όπως μας επισήμανε, το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους Σεισμολόγους του Τμήματος, τονίζοντας πως δεν προκύπτει ανησυχία.

Σύμφωνα με την μετασεισμική ακολουθία το φαινόμενο δείχνει να έχει εξασθενήσει, ενώ καμία σχέση δεν υπάρχει το γεγονός πως βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την ορεινή περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Λεμεσού και εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την επαρχία Λεμεσού. Η σεισμική δραστηριότητα ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του ρήγματος Γεράσας – Αρακαπά, ενώ τα πράγματα μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ικανοποιητικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top