ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου - Δείτε βίντεο

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου - Δείτε βίντεο

Νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι από το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο Πάφου Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Πάφου Γεώργιο ψήφισαν 11 ιεράρχες, τον Μητροπολίτη Λεμεσού 4, ενώ υπήρξε και 1 λευκή ψήφος.

Της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά από τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στη ψηφοφορία.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου εξήλθαν και πορεύθηκαν εν πομπή προς τον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου εισήλθε εντός του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος». 

Στο μήνυμα του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον λαό και τους Συνοδικούς, ενώ ζήτησε φώτιση για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Δείτε το μήνυμά του:

Να αναφέρουμε ότι, η ημερομηνία της ενθρόνισης αναμένεται να ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top