Βολές ΙΣΟΤΗΤΑΣ κατά ΠΑΣΥΔΥ για τις Φυλακές: «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»

Βολές ΙΣΟΤΗΤΑΣ κατά ΠΑΣΥΔΥ για τις Φυλακές: «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε σχέση με τα προβλήματα στις Κεντρικές Φυλακές από τον κλάδο προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, κάνει λόγο ο κλάδος φυλακών της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι ξεκάθαρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα των Κεντρικών Φυλακών και για το ότι οι Δεσμοφύλακες εργάζονται υπό το καθεστώς φόβου το φέρει η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών (ΔΤΦ), που φέρει και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία αυτών, και δευτερευόντως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (ΥΔΔΤ), που όφειλε να ασκήσει αποτελεσματική εποπτεία στη ΔΤΦ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κλάδος Φυλακών της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, η ΔΤΦ αντί να επιδιώξει στενή συνεργασία με το προσωπικό προς επίλυση των προβλημάτων, προέβαινε σε ενέργειες αποσιώπησης των προβλημάτων των Φυλακών και προωθούσε μία ψεύτικη και στρεβλή εικόνα ότι όλα είναι ρόδινα.

Επίσης η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε στις 12/9/2019 με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (και νυν Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας) Γιώργο Σαββίδη, με έγγραφο που φέρει τον τίτλο «Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δεσμοφύλακες του Τμήματος Φυλακών» είχε θέσει υπόψη του σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζονταν.

Συμπληρώνει ότι τα κυριότερα πέντε εξ αυτών ήταν η απουσία οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, το ότι η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών δεν χειριζόταν με εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα αναφορές δεσμοφυλάκων για παραβατική συμπεριφορά κρατουμένων, με αποτέλεσμα οι δεσμοφύλακες να δέχονται απειλές, η παντελής απουσία πρωτοκόλλων/διαδικασιών για αντιμετώπιση πυρκαγιών ή εξεγέρσεων ή περιστατικών βίας ή τραυματισμού δεσμοφυλάκων ή χειρισμού ευάλωτων (ψυχολογικά ή άλλως πως) κρατουμένων, ότι ουδέποτε είχε εκλεγεί Επιτροπή Υγείας κατά τον τρόπο που καθορίζει η οικεία νομοθεσία και η μη εναλλαγή προσωπικού στα διάφορα πόστα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE