Πούτιν: «Ας στείλουν οι Αμερικανοί Patriot στην Ουκρανία... Θα τους καταστρέψουμε 100%»

Πούτιν: «Ας στείλουν οι Αμερικανοί Patriot στην Ουκρανία... Θα τους καταστρέψουμε 100%»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να καταστρέψει τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Patriot που αποστέλλονται στην Ουκρανία, λέγοντας ότι είναι «100% σίγουρος» ότι οι δυνάμεις του μπορούν να «ξεφορτωθούν» το αντιαεροπορικό σύστημα αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες, ο Ρώσος πρόεδρος δεν ταράχθηκε ιδιαίτερα, όταν ρωτήθηκε για το νέο σύστημα αεράμυνας που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

«Φυσικά και θα το καταστρέψουμε, 100 τοις εκατό!» είπε αρχικά ο Πούτιν και συνέχισε: «Λέγεται ότι τα συστήματα Patriot μπορεί να σταλούν στην Ουκρανία. Ας το κάνουν, εμείς θα τα ξεφορτωθούμε».

Ο Πούτιν κατηγόρησε, στη συνέχεια, τους «γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας του (ότι) στοχεύουν να διαλύσουν τη Ρωσία, την ιστορική Ρωσία».

Χρησιμοποίησε την έννοια της «ιστορικής Ρωσίας» για να υποστηρίξει ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός - υπονομεύοντας την κυριαρχία του Κιέβου και δικαιολογώντας τη 10μηνη επίθεσή του στην Ουκρανία. «Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να επιτύχουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι διαφορετικός: είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνησή του ενεργεί «προς τη σωστή κατεύθυνση... προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE