ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι θα γίνει με την αργία στα σχολεία - Πόσα θα δοθούν στους πολύτεκνους

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι θα γίνει με την αργία στα σχολεία  - Πόσα θα δοθούν στους πολύτεκνους

Άγνοια δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος για το αν πρόκειται για τον τρίτο Γεώργιο που κάθισε στον θρόνο.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος δήλωσε ότι θα ερευνήσει σχετικά τα μητρώα της Αρχιεπισκοπής.

Ερωτηθείς εάν θα ορίζεται αργία στα σχολεία η ονομαστική του γιορτή, ο Μακαριώτατος απάντησε πως «χρειάζεται περισσότερος πρακτικός διδακτικός χρόνος στα σχολεία, όχι να κόβουμε και αυτόν που έχουμε». Ούτως η άλλως η ονομαστική του εορτή πέφτει στη βδομάδα του Πάσχα που τα σχολεία είναι κλειστά.

Όσον αφορά σε ποια βήματα έχει προχωρήσει μετά την εκλογή του, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος απάντησε πως «είμαστε ακόμα στη δεύτερη μέρα εκλογής και πριν την ενθρόνιση. Θα γίνουν όλα τα διαβήματα. Όσα εξαγγείλαμε θα γίνουν όλα».

Ως πρώτο βήμα, θα καλέσει την επιτροπή πολυτέκνων για να δει πώς η Εκκλησία μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Σύμφωνα με όσα είχαν εξαγγελθεί, θα δίνεται επίδομα για κάθε παιδί μέχρι την ενηλικίωση, με το ποσό να μην έχει καθοριστεί αλλά θα είναι αρκετό για να θεωρηθεί ως κίνητρο, τουλάχιστον 100 ευρώ, μετά το δεύτερο παιδί (δηλαδή όταν γεννηθεί το τρίτο), με την προϋπόθεση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ειδάλλως θα αφορούσε την Πολιτεία.

«Είπαμε ότι όλα τα έσοδα της εκκλησίας δεν θα φυλάγονται. Θα δίνονται για την ευημερία του κόσμου ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες που έχουν ανάγκη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Για την επικοινωνία με άλλους ιεράρχες, σημείωσε πως από το ίδιο βράδυ μίλησε μαζί του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος μάλιστα του είπε ότι παρακολουθούσε την διαδικασία από την τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής εκπρόσωποι των άλλων θρησκευμάτων της Κύπρου επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν, όχι όμως ο Μουφτής των Τουρκοκυπρίων.

«Όσοι είμαστε Κύπριοι είτε Τ/κ, είτε Μαρωνίτες, είτε Αρμένιοι, έχουμε να μείνουμε σε αυτό τον τόπο και θα κατοικήσουμε σε αυτό τον τόπο και να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε. Η έχθρα μας δεν είναι με αυτούς τους ανθρώπους, είναι με την κατοχή», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top