ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητά απόσπαση της Αριστοτέλους ο Οδυσσέας - Μελετά το αίτημα το Υπουργείο - «Δεν μένουν ακέφαλες οι Φυλακές»

Ζητά απόσπαση της Αριστοτέλους ο Οδυσσέας - Μελετά το αίτημα το Υπουργείο - «Δεν μένουν ακέφαλες οι Φυλακές»

Την απόσπαση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών ζητά μέσω επιστολής του, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, την οποία απέστειλε στην Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου και τον Υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «τα καθήκοντα που θα αναλάβουν μπορεί να αφορούν συμμετοχή σε συγκεκριμένους ελέγχους συμμόρφωσης και διαχειριστικούς ελέγχους».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή πιο κάτω:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε ανακοίνωση με έξι σημεία, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές, μετά την παραίτηση της Διεύθυνσης.

Όπως σημειώνει στα έξι σημεία:

  1. Ούτε το Τμήμα Φυλακών είναι ακέφαλο, άλλα ούτε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι απαθές ή άπραγο μπροστά στα αιτήματα και τις ανάγκες των Κεντρικών Φυλακών.
  2. Συγκεκριμένα, με την απουσία της κ. Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν υπό τις οδηγίες της κ. Αθηνάς Δημητρίου. Βάση των κανονισμών και μετά από επιστολή του Υπουργείου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η κ. Δημητρίου εκτελεί και επίσημα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας, από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κ. Αριστοτέλους.
  3. Η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου παραμένει σε επικοινωνία με την κ. Δημητρίου, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργιά των Κεντρικών Φυλακών και η οποία ενημερώνει καθηκόντως την κ. Αριστοτέλους. Κάτι που επαναβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την κ. Δημητρίου.
  4. Έχουν δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από την Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης στις Φυλακές, δεδομένου και του υπερπληθυσμού.
  5. Σε ότι αφορά το αίτημα για απόσπαση τόσο της κ. Αριστοτέλους όσο και της κ. Δημητρίου, που στάληκε στο Υπουργείο μας την Παρασκευή 23/12/2022 μέσω μακροσκελούς επιστολής, αυτό μελετάτε στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς και με την επάνοδο της κ. Αριστοτέλους στα καθήκοντα της, θα γίνει συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μέχρι την τελική έκβαση του αιτήματος, η κ. Αριστοτέλους και η κ. Δημητρίου παραμένουν στις θέσεις και τα καθήκοντά τους.
  6. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Φυλακών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα προσωπικής τους ασφάλειας, εκεί και όπου χρειάζεται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top