ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζητά το πόρισμα Αιμιλιανίδη η Διεύθυνση των Φυλακών - Πρόθεση για ιδιωτική ποινική δίωξη κατά Κατσουνωτού

Ζητά το πόρισμα Αιμιλιανίδη η Διεύθυνση των Φυλακών - Πρόθεση για ιδιωτική ποινική δίωξη κατά Κατσουνωτού

Αποφασισμένη να προσφύγει μέχρι και στο ΕΔΑΔ είναι η Διεύθυνση των Φυλακών, με αφορμή τη μη ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενώ προτίθεται να καταχωρήσει και ιδιωτική ποινική δίωξη ενάντια στον πρώην διοικητή της ΥΚΑΝ.

Η Διεύθυνση των Φυλακών προέβη σε δήλωση, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι «εφόσον η ποινική ανάκριση έχει περατωθεί και λήφθηκε απόφαση για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, θεωρούμε σωστό ότι το πόρισμα αυτό θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον στους παραπονούμενους ή στους δικηγόρους τους, αφενός μεν για λόγους διαφάνειας και αφετέρου επειδή θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε στα χέρια μας το μαρτυρικό υλικό του ποινικού ανακριτή εφόσον προτιθέμεθα να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κατσουνωτού».

Αναλυτικά η σχετική δήλωση:

«Εντός των επόμενων ημερών οι δικηγόροι μας με επιστολή αναμένεται να αποταθούν στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη μαζί με το μαρτυρικό υλικό.

Ζητούμε το πόρισμα για δύο λόγους. Πρώτο διότι φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για λόγους δημοσίου συμφέροντος στην οποία έγινε επίκληση του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη και του ιδίου του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας. Με άλλα λόγια η αιτιολογία που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, αλλά είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο κ. Αιμιλιανίδης.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την ποινική ανάκριση. Εφόσον η ποινική ανάκριση έχει περατωθεί και λήφθηκε απόφαση για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, θεωρούμε σωστό ότι το πόρισμα αυτό θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον στους παραπονούμενους ή στους δικηγόρους τους, αφενός μεν για λόγους διαφάνειας και αφετέρου επειδή θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε στα χέρια μας το μαρτυρικό υλικό του ποινικού ανακριτή εφόσον προτιθέμεθα να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κατσουνωτού. Σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίσει να διακόψει ή να αναστείλει την ιδιωτική ποινική δίωξη που θα καταχωρήσουμε, τότε θα προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ διότι επιτόπια δεν υπάρχει έλεγχος της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη ποινική δίωξη ή τη διακοπή της ποινικής δίωξης του κ. Κατσουνωτού.

Προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top