Βόρεια Κορέα: Συντηρεί τις ανησυχίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Υπόνοιες για περισσότερες δοκιμές όπλων το 2023

Βόρεια Κορέα: Συντηρεί τις ανησυχίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Υπόνοιες για περισσότερες δοκιμές όπλων το 2023

Συντηρεί τις ανησυχίες που γεννούν οι δοκιμές οπλικών συστημάτων ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη τους νέους στόχους για τον στρατό της χώρας το επόμενο έτος στη διάρκεια κομματικής συνάντησης.

Εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο το τελευταίο διάστημα, ο Κιμ «έθεσε νέους βασικούς στόχους για την ενίσχυση της αυτοδύναμης αμυντικής ικανότητας της χώρας μέσα στο 2023», ανέφερε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ομιλία του Βορειοκορεάτη ηγέτη στην ολομέλεια του κυβερνώντος κόμματος παραπέμπει σε ακόμα πιο προκλητικές δοκιμές όπλων και σε περαιτέρω όξυνση της έντασης με την αντίπαλη γειτονική Νότια Κορέα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διέσχισαν τα σύνορα με αποτέλεσμα η Σεούλ να στείλει μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για την αναχαίτισή τους.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από διάφορες πόλεις της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της Σεούλ, στην πρώτη εισβολή τέτοιου τύπου εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Κιμ ασχολήθηκε κατά την ομιλία του με τη «νέα προκλητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» στην κορεατική χερσόνησο και έθεσε την κατεύθυνση για τον «αγώνα κατά του εχθρού» και τους στόχους για την ενίσχυση της αμυντικής ισχύος και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, αναφέρει το δημοσίευμα του βορειοκορεάτικου πρακτορείου.

Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει φέτος αριθμό ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών. Σε αυτές περιλαμβάνονται και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, τους οποίες απαγορεύεται να δοκιμάζει βάσει των κυρώσεων του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE