ΗΠΑ: Θα ζητούν αρνητικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα

ΗΠΑ: Θα ζητούν αρνητικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό από όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα αεροπορικά από την Κίνα θα ζητούν στο εξής οι ΗΠΑ, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα.

Το μέτρο θα ισχύει από τις 5 Ιανουαρίου και θα αφορά και όσους φτάνουν στις ΗΠΑ μέσω τρίτων χωρών όπως ο Καναδάς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ακόμη ότι το Πεκίνο δεν δίνει στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η Κίνα, που έχει ανακοινώσει ότι θα δίνει πλέον στη δημοσιότητα στατιστικά μόνο μία φορά τον μήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου κατήργησε αιφνιδιαστικά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, έπειτα και από την πίεση διαδηλωτών.

Ωστόσο επικρατεί παγκόσμια ανησυχία από το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι εικόνες που έρχονται από την ασιατική χώρα είναι σοκαριστικές. Τα κρούσματα υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ανά ημέρα ενώ την ίδια ώρα οι δομές υγείας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Παράλληλα, η έξαρση της γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζει ακόμη περισσότερο τις αντοχές του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πολίτες βρίσκονται σε ράντζα μέχρι και στο πάτωμα με οξυγόνο, αναμένοντας πότε θα αδειάσει μία θέση έτσι ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Στον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις εργασίες της Συνόδου MED9 που πραγματοποιούνται στη Σλοβενία, προβαίνοντας, παράλληλα, σε παρουσίαση της πρότασης έξι σημείων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πυλώνες της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανοικοδόμησης της Γάζας, στη βάση και του σχεδίου του Προέδρου των ΗΠΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE