ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές ΔΗΣΥ κατά κομμάτων για μη αποδοχή αναπομπής ΠτΔ για Προδημοτική – «Χάνεται η δυνατότητα ενίσχυσης οικογενειών»

Βολές ΔΗΣΥ κατά κομμάτων για μη αποδοχή αναπομπής ΠτΔ για Προδημοτική – «Χάνεται η δυνατότητα ενίσχυσης οικογενειών»

Πυρά κατά των κομμάτων που τάχθηκαν εναντίον της αποδοχής της αναπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας του Νόμου για την επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, εξαπέλυσε ο ΔΗΣΥ προειδοποιώντας ότι «αποτέλεσμα αυτής τους της στάσης είναι να χάσουμε ως κράτος τη δυνατότητα ενίσχυσης των οικογενειών που θα έχουν παιδιά τεσσάρων και πέντε χρόνων, αφού χωρίς νόμο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το κονδύλι από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης».

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως χθες, η πλειοψηφία της Βουλής, δεν έκανε αποδεκτή την αναπομπή του νόμου που αφορά την προδημοτική εκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα αυτής τους της στάσης, τόνισε, «είναι να χάσουμε ως κράτος τη δυνατότητα ενίσχυσης των οικογενειών που θα έχουν παιδιά τεσσάρων και πέντε χρόνων, αφού χωρίς νόμο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το κονδύλι από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης. Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε μια από αυτές τις οικογένειες θα χαθούν λόγω αυτής της αρνητικότητας κομμάτων της αντιπολίτευσης», εξήγησε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, είδαμε ακόμα δύο παράδοξα. «Το πρώτο, την άρνησή τους να διορθώσουμε έστω το λάθος που περιόριζε τις επιλογές των πολιτών και να θέλουν διά νόμου να στέλνουν τα παιδιά μας αποκλειστικά στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία, αποκλείοντας έτσι το δικαίωμα στην επιλογή να διαλέξουν οι γονείς σε ποια προδημοτική να στείλουν τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.

Το δεύτερο, συμπλήρωσε, «τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις, ακόμα και σε αυτό το θέμα των κομμάτων που έχουν κοινό υποψήφιο. Άλλα έλεγε και ψήφισε το ΔΗΚΟ, άλλα η ΕΔΕΚ και άλλα η ΔΗΠΑ. Αν δυσκολεύονται να συνεννοηθούν για τα νηπιαγωγεία, αλήθεια πώς θα συνεννοηθούν στο Κυπριακό, στην υγεία, στην οικονομία;», διερωτήθηκε.

«Δεν έχουμε περιθώρια για ρίσκα και πειράματα. Ο τόπος χρειάζεται στιβαρή ηγεσία, με καθαρές θέσεις που να εξελίξει τη χώρα μας. Ικανή και έμπειρη ηγεσία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Δημοκρατικό Συναγερμό», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top