Συρία: Επίθεση του ISIS σε εργαζόμενους πετρελαιοπηγής - Δέκα νεκροί

Συρία: Επίθεση του ISIS σε εργαζόμενους πετρελαιοπηγής - Δέκα νεκροί

Δέκα εργαζόμενοι σε πετρελαιοπηγή στην ανατολική Συρία σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε «επίθεση» κατά της αυτοκινητοπομπής τους, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Δέκα εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που έγινε κατά τριών λεωφορείων που μετέφεραν τους εργαζομένους από το Αλ-Ταΐμ στο Ντέιρ Εζόρ», στο ανατολικό τμήμα της χώρα, ανέφερε το Sana χωρίς να διευκρινίζει το είδος της επίθεσης ή από ποιους έγινε.

Για το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «η επίθεση έγινε από πυρήνες προσκείμενους στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», κοντά στην πετρελαιοπηγή δυτικά του Ντέιρ Εζόρ.

«Η επίθεση ξεκίνησε με την πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών ενώ περνούσαν τα λεωφορεία, πριν τα μέλη του ΙΚ να αρχίσουν να πυροβολούν κατά των οχημάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ανακοίνωσαν χθες ότι ξεκίνησαν επιχείρηση κατά του ΙΚ σε συνεργασία με το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, τρείς ημέρες έπειτα από αιματηρή επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Περίπου από τις 2:00 μ.μ. του Σαββάτου και έπειτα αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της κοινότητας Δένειας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE