Στις 5 Ιανουαρίου στο Φιλοξενία η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές

Στις 5 Ιανουαρίου στο Φιλοξενία η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές

Γνωστοποιήθηκε σήμερα ο καθορισμός του χρόνου και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων καθώς και η ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτόν από τον περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμοι του 1959 έως 2022, με βάση το Ένταλμα Εκλογής προς το Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής, καθόρισε την 5η Ιανουαρίου 2023 μεταξύ 08.00 π.μ. και 12.00 μ.μ, ως την ημέρα για την υπόδειξη των υποψηφίων, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Σημειώνει ότι το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών, που θα είναι για το σκοπό αυτό στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, θα είναι ο τόπος υπόδειξης των υποψηφίων, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Επίσης, αν υποβληθούν περισσότερες από τη μία υποψηφιότητες, η διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα είναι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, και, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE