Απεβίωσε στα 93 της η αμερικανίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Γουόλτερς

Απεβίωσε στα 93 της η αμερικανίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Γουόλτερς

Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς, από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στην αμερικανική τηλεόραση, η πρώτη που ανέλαβε ποτέ την παρουσίαση βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και εξασφάλισε ιστορικές συνεντεύξεις από ηγέτες και διασημότητες σε διεθνές επίπεδο για την τηλεόραση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, από το 1951 ωσότου αποσύρθηκε από τα τηλεοπτικά πλατό το 2015, πέθανε στα 93 της χρόνια, μετέδωσε το ABC News, για το οποίο εργάστηκε κυρίως, χθες Παρασκευή.

Η δημιουργός του δημοφιλούς γυναικείου τοκ σόου The View («Η Άποψη») το 1997 πέθανε χθες στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Άιγκερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co., της εταιρείας στην οποία ανήκει το ABC News.

Τις πέντε δεκαετίες της καριέρας της, η Μπάρμπαρα Γουόλτερς πήρε συνεντεύξεις από κάθε πρόεδρο και πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά τους Ρίτσαρντ και Πατ Νίξον, αλλά και από τον ηγέτη της Κούβας, τον Φιδέλ Κάστρο, από την άλλοτε πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον άλλοτε ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, τον άλλοτε δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ, διάσημους καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες.

Κέρδισε 12 βραβεία Emmy, τα 11 από αυτά όσο εργαζόταν για το ABC News, υπενθύμισε το δίκτυο,

Η Γουόλτερς άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα της στην εκπομπή The Today Show του NBC News τα χρόνια του 1960, ως κειμενογράφος και παραγωγός. Έγραψε ιστορία όταν έγινε η συμπαρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του δικτύου, μαζί με τον Χάρι Ρίζονερ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE