ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός-Κύπρος: Επί τάπητος μέτρα που λαμβάνουν άλλες χώρες στην απογευματινή σύσκεψη

Κορωνοϊός-Κύπρος: Επί τάπητος μέτρα που λαμβάνουν άλλες χώρες στην απογευματινή σύσκεψη

Έκθεση με τα μέτρα που λαμβάνουν άλλες χώρες για την Covid- 19 θα δοθεί στους επιστήμονες στη σύσκεψη που θα γίνει το απόγευμα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Τη σύσκεψη, ανέφερε, θα απασχολήσει την εξέλιξη της πανδημίας της Covid – 19 ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κίνα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο ΓΝ Πάφου ανέφερε πως, ήδη ζήτησε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, να ετοιμάσουν μια έκθεση για τους επιστήμονες που θα τους ενημερώνει τι μέτρα λαμβάνουν άλλες χώρες, και την κατάσταση που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα με τον Διευθυντή του Κέντρου Λοιμώξεων στην Ιταλία, για τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται από ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ιταλία.

Αρχικά, είπε, θα ενημερώσει την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και αφού την ενημερώσει θα δοθούν περισσότερα στοιχεία στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως, σήμερα και αύριο Τρίτη θα γίνουν κάποιες συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα και με συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Ο ίδιος ανέφερε ότι καλό θα ήταν πριν την λήψη αποφάσεων να ενημερωθούν και για τις συσκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θέματα Νοσοκομείου Πάφου

Ο Υπουργός που επισκέφτηκε το Παιδιατρικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου πρόσφερε συμβολικά δώρα στα παιδιά ενώ τους ευχήθηκε καλή ανάρρωση και καλό νέο έτος.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως, θα εξετάσει με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου αν υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα που μπορούν με την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Σε ερώτηση για τον Παιδιατρικό θάλαμο ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως λειτουργεί ο θάλαμος αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία θα εξετάσει επιτόπου με την επίσκεψη του. Επιπρόσθετα ανέφερε πως θα συζητήσει το θέμα της χωρητικότητας του Παιδιατρικού θαλάμου με τους συνεργάτες του και ακολούθως θα τοποθετηθεί. Σήμερα είπε ο Παιδιατρικός θάλαμος διαθέτει εννέα διαθέσιμες κλίνες.

Επισημάνθηκε επίσης από τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού – Πάφου Χρίστο Νικολάου ότι μια από τις λύσεις που δίνεται σήμερα σε περίπτωση πληρότητας του Παιδιατρικού θαλάμου είναι η μεταφορά ασθενών αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Λεμεσού ώστε να μπορούν να αλληλοβοηθηθούν.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή νέα Μονάδα για την οποία θα τύχει, όπως είπε, ενημέρωσης, πότε θα είναι έτοιμη για το κοινό. Είπε ακόμη πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην λειτουργία της αλλά αυτή η καθυστέρηση σημείωσε θα αποβεί προς όφελος των ασθενών.

Έγιναν κάποιες επιπρόσθετες αλλαγές που θα εξυπηρετούν περισσότερο τους ασθενείς και για αυτό υπάρχει αυτή η μικρή καθυστέρηση, πρόσθεσε. Επεσήμανε ωστόσο πως σύμφωνα με μια προκαταρκτική ενημέρωση αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο του 2023.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top