Πέραν των 100 καταγγελιών για λαθροθηρία το 2022 – Τι μεθόδους χρησιμοποιούν

Πέραν των 100 καταγγελιών για λαθροθηρία το 2022 – Τι μεθόδους χρησιμοποιούν

Στη σύλληψη και καταδίκη συνολικά 105 λαθροθήρων για το 2022 συνέβαλε με τη δράση της η οργάνωση Committee Against Bird Slaughter, έπειτα και από τη σύλληψη τριών κυνηγών τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, δύο εκ των τριών συλληφθέντων είχαν χρησιμοποιήσει παράνομες ηλεκτρομιμητικές συσκευές για κυνήγι τραχήλας και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω μαζί με θηροφύλακες της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Συμπληρώνεται πως, ο τρίτος λαθροθήρας είχε τραβήξει την προσοχή της οργάνωσης για το ίδιο αδίκημα, καθώς είχε χρησιμοποιήσει ηλεκτρομιμητική συσκευή για το κυνήγι της τσίχλας, ενώ σημειώνεται πως η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να φτάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Την ώρα που οι άλλοι κυνηγοί κατάφερναν να δραπετεύσουν, ο ύποπτος άλλαξε την ηλεκτρομιμητική συσκευή του σε ήχους από λιβαδογαλούδι και πυροβόλησε τέσσερα από τα προστατευμένα αποδημητικά πουλιά, κάτι που μεταφράζεται σε πρόστιμο 2.500 ευρώ, σε αντίθεση με πρόστιμο μόλις μερικών εκατοντάδων ευρώ που θα του είχε επιβληθεί αν είχε συλληφθεί να χρησιμοποιεί την ηλεκτρομιμητική συσκευή για την τσίχλα (θηρεύσιμο είδος), καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE