Ταγίπ Ερντογάν: «Η Τουρκία ενίσχυσε διεθνώς το ψευδοκράτος το 2022»

Ταγίπ Ερντογάν: «Η Τουρκία ενίσχυσε διεθνώς το ψευδοκράτος το 2022»

Η Τουρκία ενίσχυσε την εκπροσώπηση του ψευδοκράτους στη διεθνή κοινότητα το 2022, ανέφερε σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αξιολογώντας τις εξελίξεις στην τουρκική εξωτερική πολιτική κατά το προηγούμενο έτος, ο κ. Ερντογάν έκανε αναφορά και σε «παραβιάσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην «ένταξη της τδβκ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος-παρατηρητής» ως μια σημαντική εξέλιξη που άφησε το αποτύπωμά της στο έτος που πέρασε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε επίσης, ότι η Κυβέρνηση του ενημέρωσε «όλο τον κόσμο για τις παραβιάσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς».

Αναφερόμενος και σε άλλες σημαντικές εξελίξεις του 2022, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι έγιναν «πολύ σημαντικά βήματα στην επίλυση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης με την υλοποίηση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Κωνσταντινούπολης και τη διασφάλιση της επέκτασής της».

«Έχουμε συμβάλει στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας. Παίξαμε διαμεσολαβητικό ρόλο στην επίλυση συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Τέλος, ο κ. Ερντογάν είπε ότι οι συναλλαγές της χώρας του ξεπέρασαν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στο διμερές εμπόριο με την Αφρική και ότι η Τουρκία διεξήγαγε με επιτυχία τις εκ περιτροπής προεδρίες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και της διαπεριφερειακής συνεργασίας ΜΙΚΤΑ (Μεξικό, Ινδονησία, Δημοκρατία της Κορέας, Τουρκία, Αυστραλία).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.