Γερμανία: Δεκάδες πρωτοχρονιάτικες επιθέσεις με πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες

Γερμανία: Δεκάδες πρωτοχρονιάτικες επιθέσεις με πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες

Επεισοδιακός ήταν ο ερχομός του νέου έτους στη Γερμανία, όπου δεκάδες ομάδες αστυνομικών και πυροσβεστών δέχτηκαν επιθέσεις με βεγγαλικά, για τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Οι Γερμανοί επέστρεψαν φέτος στην παράδοση των πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων, τα οποία είχαν απαγορευτεί τα δύο προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποθαρρύνονται οι μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις λόγω Covid-19.

Οι εορτασμοί όμως συνοδεύτηκαν από επιθέσεις. Στο Βερολίνο, η πυροσβεστική υπηρεσία μέτρησε 38 περιστατικά, στα οποία τραυματίστηκαν 15 πυροσβέστες, ενώ τραύματα υπέστησαν επίσης 18 αστυνομικοί, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

«Η κλίμακα της ετοιμότητας για χρήση βίας και καταστροφή […] βλάπτει την πόλη μας» δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου Φρανζίσκα Γκίφεϊ, η οποία προανήγγειλε επέκταση των περιοχών όπου τα πυροτεχνήματα απαγορεύονται.

«Οι δράστες πρέπει τώρα να νιώθουν τις νομικές συνέπειες» δήλωσε ο υπουργός Εσωτεριών Νάνσι Φάζερ, η οποία ευχαρίστησε την αστυνομία για τη σύλληψη 100 υπόπτων.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.