Τους έταξαν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και τελικά πήγαν βόλτα στη Λεμεσό - Πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ

Τους έταξαν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και τελικά πήγαν βόλτα στη Λεμεσό - Πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ

Υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία δύο προσώπων, ότι παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν για κρουαζιέρα δύο εβδομάδων στα ελληνικά νησιά, αυτό που στην πραγματικότητα προγραμμάτισαν ήταν δίωρη κρουαζιέρα στα ανοικτά της Κύπρου. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 27χρονου, ενώ καταζητείται και δεύτερο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, οι δύο παραπονούμενοι, ηλικίας 23 και 30 ετών, κατήγγειλαν χθες στην Αστυνομία ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν έρθει σε συμφωνία, με άγνωστό τους πρόσωπο, το οποίο τους παρουσιάστηκε ως ταξιδιωτικός πράκτορας, για τη διεξαγωγή κρουαζιέρας διάρκειας δύο εβδομάδων, με πολυτελές σκάφος, στα ελληνικά νησιά. Για το σκοπό αυτό οι δύο παραπονούμενοι συμφώνησαν όπως πληρώσουν χρηματικό ποσό, το οποίο ανερχόταν συνολικά στις €6,000.

Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έγιναν, χθες οι δύο παραπονούμενοι συναντήθηκαν με συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, στον οποίο πλήρωσαν το χρηματικό ποσό, που συμφωνήθηκε και τους μετέφερε σε μαρίνα της Λεμεσού, από όπου θα ξεκινούσε η κρουαζιέρα τους. Αφού επιβιβάστηκαν στο σκάφος και

συνομιλώντας με τον καπετάνιο, αντιλήφθηκαν ότι η κρουαζιέρα ήταν διάρκειας μόνο δύο ωρών, στην παραθαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Ακολούθως ο καπετάνιος του σκάφους, μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στην Αστυνομία, ενώ τους επέστρεψε και το χρηματικό ποσό των €650, που είχε λάβει από τον συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, ως πληρωμή για την δίωρη κρουαζιέρα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο, που μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στο σκάφος είναι 27χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €3,300, που πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος των χρημάτων που έδωσαν οι δύο παραπονούμενοι.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE