ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα πέντε επαγγέλματα του μέλλοντος - Περιζήτητα και υψηλόμισθα σε διάφορους κλάδους

Αυτά είναι τα πέντε επαγγέλματα του μέλλοντος - Περιζήτητα και υψηλόμισθα σε διάφορους κλάδους

Ο κόσμος αλλάζει καθημερινά σε γρήγορους ρυθμούς και μαζί του «τρέχουν» και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που οι νέοι ψάχνουν εκείνα τα επαγγέλματα που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι στις μέρες μας πολλές δουλειές θεωρούνται κορεσμένες και δεν αποφέρουν το απαραίτητο εισόδημα που χρειάζεται κάποιος για να ζει αξιοπρεπώς.

To ThemaOnline έψαξε και πιο κάτω σας παρουσιάζει τα πέντε επαγγέλματα που δείχνουν να έχουν μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

Data Analyst – Αναλυτής Δεδομένων

Θεωρείται ένα από τα επαγγέλματα που του οποίου οι εργαζόμενοι θα γίνουν οι «ηγέτες» στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Με την ικανότητα να αναλύουν μεγάλο όγκο από δεδομένα, μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι στους εργοδότες τους.

Με το να κοιτάζουν τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους, μπορούν να κάνουν προβλέψεις στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, με σκοπό να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Αν σου αρέσουν οι αριθμοί και η ανάλυση πληροφορίων τότε αυτή η δουλειά θα σου αποφέρει αυτό που ψάχνεις τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Mental Health Specialists - Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

Ενώ η κοινωνία εργάζεται σκληρά για να μειώσει το «στίγμα» που συνδέεται με τα προβλήματα ψυχικής υγείας, εδώ και χρόνια έχει ανοίξει μια πόρτα σε όλα τα άτομα που θέλουν να πάρουν επαγγελματική βοήθεια.

Με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος χρειάζεται τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δεν θα σταματήσει να ψάχνει και τους ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας.

Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη πανδημία το επάγγελμα μπορεί να ανθίσει, αφού τα κατάλοιπα που άφησε ο κορωνοϊός στον ψυχολογικό τομέα είναι πολλά.

Copywriter - Δημιουργός Περιεχομένου

O συγκεκριμένος επαγγελματίας δημιουργεί μοναδικό περιεχόμενο με σκοπό να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Πρακτικά είναι οι αρμόδιοι που θα μετατρέψουν τις ιδέες των πελατών και των συνεργατών σε συγκεκριμένο και ενδιαφέρον περιεχόμενο. Περιεχόμενο για περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, νέα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα.

Φυσικά, το εύρος του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό καθώς μπορούν επίσης να δημιουργήσουν υλικό και περιεχόμενο για ομιλίες, δελτία τύπου, email marketing κλπ.

Software And Web Developer – Προγραμματιστής λογισμικού

Οι εργασιακές επιλογές ενός προγραμματιστή είναι πάρα πολλές και η απορρόφηση είναι άμεση. Οι απολαβές του κλάδου είναι πολύ ελκυστικές και ακόμη και οι junior θέσεις αμείβονται υψηλότερα από τον μέσο όρο.

Η ειδικότητα του Software Developer βρίσκεται ήδη σε υψηλή κατάταξη και ανάμεσα στα τοπ επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς έχει άμεση διασύνδεση με όλα τα λογισμικά και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Οι επιλογές απασχόλησης του επαγγέλματος είναι άπειρες και οι ταλαντούχοι προγραμματιστές μπορούν να εργαστούν ως freelancers, οργανώνοντας το χρόνο τους όπως εκείνοι θέλουν, δημιουργώντας το δικό τους πελατολόγιο και portfolio.

Robotics - Ρομποτική

Καθώς τα ρομπότ αντικαθιστούν τη χειρωνακτική εργασία και τις θέσεις εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών, οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης αφορούν ανθρώπους που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και συντηρούν τα ρομπότ.

Είναι αλήθεια ότι οι τεχνικοί ρομποτικής ή οι μηχανικοί ρομποτικής χαρακτηρίζονται από δεξιότητες που δεν κατακτούνται εύκολα, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να θέτετε τα γνωστικά θεμέλια για να δείτε αν έχετε την ικανότητα να επιτύχετε σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο.

Ένας τεχνικός ρομπότ που γνωρίζει καλά τη δουλειά του και κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά, έχει την ευκαιρία να βρει δουλειά σε μια διεθνή εταιρεία και να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Αυτή είναι μια πολύ αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη ευκαιρία, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η εργασία τέτοιων ειδικών σε ξένες χώρες αμείβεται πολύ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top