ΔΙΕΘΝΗ

Φόβος λόγω διαρροής: Χάκερς δημοσίευσαν 200 εκατομμύρια email χρηστών του Twitter - Κανένα σχόλιο από το κοινωνικό δίκτυο

Φόβος λόγω διαρροής: Χάκερς δημοσίευσαν 200 εκατομμύρια email χρηστών του Twitter - Κανένα σχόλιο από το κοινωνικό δίκτυο

Νέα πολύ σοβαρά προβλήματα ταλανίζουν το Twitter καθώς αποκαλύφτηκε πως χάκερς έκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας και τις δημοσίευσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ hacking.

Η παραβίαση «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλά hacking, στοχευμένο phishing και doxxing», έγραψε στο LinkedIn ο Άλον Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας Hudson Rock. Μάλιστα, την χαρακτήρισε ως «μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει».

Το Twitter δεν σχολίασε την έκθεση του ερευνητή , ούτε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση, αναφέρει το Reuters, ενώ δεν είναι σαφές ποια μέτρα ενδεχομένως έλαβε το Twitter για τη διερεύνηση ή την αποκατάσταση του ζητήματος.

Στιγμιότυπα του φόρουμ των χάκερ, όπου εμφανίστηκαν τα δεδομένα την Τετάρτη, έχουν κυκλοφορήσει και στο Διαδίκτυο.

Επίσης, δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του ή των χάκερ πίσω από την επίθεση που ενδέχεται να έγινε πριν ο Ίλον Μασκ εξαγοράσει την πλατφόρμα.

Όπως σημειώνει το Reuters, μια τόσο μεγάλη επίθεση ενδεχομένως να απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων στην Ιρλανδία, όπου το Twitter έχει την ευρωπαϊκή έδρα του και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρακολουθούν την εταιρεία για τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων και τους αμερικανικούς κανονισμούς αντίστοιχα.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top