«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» - Το συγκινητικό μήνυμα Μακρόν για τα θύματα του Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου 2015

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» - Το συγκινητικό μήνυμα Μακρόν για τα θύματα του Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου 2015

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε το Σάββατο φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Charlie Hebdo, το Μοντρούζ και την υπεραγορά «Hyper Cacher» πριν από οκτώ χρόνια, υπενθυμίζοντας στο Twitter τα ονόματα των 17 θυμάτων και υποσχόμενος να μην τους ξεχάσει «ποτέ».

«Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, Bernard Maris, Elsa Cayat, Frédéric Boisseau, Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet, Mustapha Ourrad, Michel Renaud, Clarissa Jean-Philippe, Philippe Braham, Yohan Cohen, Yoav Hattab, François-Michel Saada: δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε ο κ. Μακρόν στο twitter.

Μια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, μπροστά από τις πρώην εγκαταστάσεις του Charlie Hebdo, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, παρουσία, μεταξύ άλλων, του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπράουν - Πιβέ, του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και της δημάρχου του Παρισιού, Ανν Χινταλγκό..

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις τα αδέλφια Σαΐντ και Σερί Κουασί πυροβόλησαν 11 άτομα στις 7 Ιανουαρίου 2015. Μεταξύ των θυμάτων ήταν εμβληματικές προσωπικότητες του «Charlie Hebdo», όπως ο διευθυντής και σκιτσογράφος Charb, οι σκιτσογράφοι Cabu, Wolinski, Honoré, Tignous και ο οικονομολόγος Μπερνάρ Μαρίς.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στη λεωφόρο Ρισάρ - Λε Νουάρ ο υπαστυνόμος Αχμέντ Μεραμπέτ σκοτώθηκε από τους αδελφούς Κουασί, ενώ προσπαθούσε να τους αποτρέπεψει από το να διαφύγουν.

Οι δύο ισλαμιστές ισχυρίστηκαν ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και είχαν έρθει για να εκδικηθούν στο όνομα του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος είχε γελοιογραφηθεί στη σατιρική εφημερίδα. Σκοτώθηκαν έπειτα δύο ημέρες φυγής.

Στις 8 Ιανουαρίου, ένας άλλος τζιχαντιστής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, σκότωσε μια αστυνομικό στο Μοντρούζ. Την επόμενη ημέρα, αυτός ο ριζοσπαστικοποιημένος τρομοκράτης που ισχυριζόταν ότι ήταν τζιχαντιστής σκότωσε τέσσερις ομήρους, όλοι Εβραίοι, σε ένα σούπερ μάρκετ κοσέρ στο ανατολικό Παρίσι. Σκοτώθηκε από πυροβολισμούς κατά την επίθεση.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το Charlie Hebdo βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διπλωματικής κρίσης αυτή την εβδομάδα μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών για το ιρανικό καθεστώς που η Τεχεράνη θεώρησε προσβλητικές.

Το Ιράν ανακοίνωσε την Πέμπτη το κλείσιμο του παλαιότερου και σημαντικότερου γαλλικού κέντρου μελετών στη χώρα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Έρευνας στο Ιράν (IFRI), το οποίο υπάγεται στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: cnn.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE