ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Κασουλίδης - Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και Ουκρανία στην ατζέντα του Υπουργού Εξωτερικών

Στο Βερολίνο ο Κασουλίδης - Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και Ουκρανία στην ατζέντα του Υπουργού Εξωτερικών

Η περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Γερμανίας, το Κυπριακό αλλά και η Ουκρανία θα συζητηθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας του στο Βερολίνο.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει την Κυριακή στη Γερμανία, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την κ. Μπέρμποκ, με την οποία θα ανταλλάξει απόψεις επί ευρείας θεματολογίας με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γερμανίας και στην εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια.

Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει την κ. Μπέρμποκ για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή ατζέντα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βερολίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της γερμανικής Κυβέρνησης και θα παραχωρήσει συνέντευξη σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top