ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζεται η διαφωνία κατηγορούσας αρχής-υπεράσπισης για το αν υπήρξε συμφωνία 75χρονου συζυγοκτόνου με θύμα

Συνεχίζεται η διαφωνία κατηγορούσας αρχής-υπεράσπισης για το αν υπήρξε συμφωνία 75χρονου συζυγοκτόνου με θύμα

Δίκη εντός της κύριας δίκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν έγιναν θεληματικά ορισμένες δηλώσεις και η κατάθεση του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας, για τα οποία η υπεράσπιση είχε προβάλει σχετική ένσταση.

Στην σημερινή δικάσιμο έγινε προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας για να γίνει δίκη εντός δίκης, ώστε το Δικαστήριο να αποφανθεί κατά πόσο αυτά που ανέφερε ο 74χρονος κατηγορούμενος στην Αστυνομία είναι θεληματικά ή όχι.

Στη δίκη του συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, είπε πως δεν αποτελεί γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του 74χρονου και της συζύγου του για να τη σκοτώσει. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης Νικολέτα Χαραλαμπίδου και Ρίτσα Πεκρή ανέφεραν πως η υπεράσπιση επιμένει ότι ο θάνατος της 75χρονης προκλήθηκε μετά από συμφωνία.

Στην δήλωση του στην Αστυνομία αλλά και στον αδελφό του, μετά το έγκλημα, ο 74χρονος είχε ισχυριστεί ότι αυτή ήταν η θέληση και της συζύγου του, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποδεχθεί η Κατηγορούσα Αρχή, αφού όπως τονίσθηκε στο δικαστήριο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο για μελλοντικά εγκλήματα.

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν η αστυνομικός που ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που έφτασε στην σκηνή του φόνου της 75χρονης στην κατοικία της στην Τρεμιθούσα και ακολούθως ένας αστυφύλακας, ο οποίος επίσης έφτασε στη σκηνή. Τελευταίος κατέθεσε ο Λοχίας που έλαβε θεληματική κατάθεση του κατηγορούμενου. Οι μάρτυρες αντεξετάστηκαν από τις συνηγόρους υπεράσπισης Νικολέτα Χαραλαμπίδου και Ρίτσα Πεκρή.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 17.1.23 όπου αναμένεται να συνεχιστεί η προσκόμιση μαρτύρων. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο αυτή την στιγμή εξετάζεται κατά πόσο, αυτά που είπε στην Αστυνομία ο 74χρονος είναι θεληματικά ώστε να ληφθούν ως μαρτυρία. Αν ωστόσο δεν είναι θεληματικά, τότε σημειώθηκε πως δεν θα ληφθούν υπόψη ως μαρτυρία.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως ο 74χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top