ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Πόσοι είδαν τελικά την πόρτα εξόδου - Πώς θα συνεχίσει ο Κωστής Ευσταθίου ως βουλευτής

ΕΔΕΚ: Πόσοι είδαν τελικά την πόρτα εξόδου - Πώς θα συνεχίσει ο Κωστής Ευσταθίου ως βουλευτής

Στο σύνολο επτά είναι τα άτομα που έχασαν την ιδιότητα μέλους της ΕΔΕΚ.

Ο αριθμός αυτών που ενδιαφέρει η απόφαση της ΕΔΕΚ για στήριξη άλλων υποψηφίων δημόσια που πάει ενάντια στο καταστατικό του κόμματος επιβεβαιώθηκε μόλις χθες. «Έχουν ετοιμαστεί οι επιστολές και θα παραδοθούν εντός των επόμενων ημερών», σημείωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Σοσιαλδημοκρατικών, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

Η διαγραφή σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος έχει διάρκεια ένα έτος. Όπως εξήγησε ο κ. Σιζόπουλος, στην περίπτωση που θέλει να επανέλθει ένας διαγραφέντας, θα πρέπει να προχωρήσει στην διαδικασία εγγραφής κανονικά όπως οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο και θα εξεταστεί από το κεντρικό γραφείο.

Η περίπτωση Κωστή Ευσταθίου

«Δικαιολογίες» χαρακτήρισε τους λόγους στήριξης Γιώργου Κολοκασίδη από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου. «Το 1998 όταν η ΕΔΕΚ αποδεχτηκε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, ήταν εναντίον της ΔΔΟ; Το 2008 όταν η ΕΔΕΚ αποφάσισε να συμμετάσχει την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, ο ίδιος ήταν ενάντια στην ΔΔΟ;», διερωτήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όσον αφορά τη συνέχεια του Κωστή Ευσταθίου ως ανεξάρτητου βουλευτή ή βουλευτή της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος του κόμματος είπε: «όπως θέλει ας λέγεται». «Από τη στιγμή που χάνει την ιδιότητα του μέλους παύει να είναι βουλευτής της ΕΔΕΚ. Αν υπήρχε αξιοπρέπεια από τους ίδιους, γιατί εκλέγηκαν από τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, θα έπρεπε να παραδώσουν την έδρα. Αλλά φαίνεται ότι έχουν προσωπικά συμφέροντα», τόνισε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Η στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη

Επιβεβαίωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος ότι δεν έχει γίνει συζήτηση με Νίκο Χριστοδουλίδη για διορισμούς σε υπουργεία και υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι δεν αποδέχεται η ΕΔΕΚ τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αλλά συνάμα στηρίζει Χριστοδουλίδη, δεν σημαίνει πως αλλάζει η θέση του κόμματος. «Με τη συμμετοχή της σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, (η ΕΔΕΚ) θα συμβάλλει εποικοδομητικά για να προωθήσει τις θέσεις της», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Επανέλαβε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης υιοθέτησε θέσεις της ΕΔΕΚ. Πρώτο ότι οι εγγυήσεις θα τερματιστούν πριν τη λύση, δεύτερο ότι τα στρατεύματα θα αποχωρήσουν πριν την εφαρμογή της λύσης και ότι θα εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλη την επικράτεια του νησιού. Παράλληλα είπε υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top