LIKE ONLINE

Απρόσκλητος επισκέπτης: Οικογένεια στις ΗΠΑ εντόπισε αρκούδα στην αυλή της - Θα μείνει μέχρι να ξυπνήσει - Βίντεο

Απρόσκλητος επισκέπτης: Οικογένεια στις ΗΠΑ εντόπισε αρκούδα στην αυλή της - Θα μείνει μέχρι να ξυπνήσει - Βίντεο

Ζευγάρι στο Κονέκτικατ εντόπισε αρκούδα στην αυλή του σπιτιού του, αποκτώντας έναν νέο συγκάτοικο - μέχρι να τελειώσει η χειμερία νάρκη της.

Στις 30 Δεκεμβρίου, ο Vinny Dashukewich και η σύντροφός του, Olivia Unwin, έπαιζαν στην αυλή με τη σκυλίτσα τους, την Cali. Ξαφνικά το ζώο άρχισε να γρυλλίζει. Όταν το ζευγάρι έψαξε την πηγή του εκνευρισμού της, εντόπισε την αρκούδα κάτω από μία υπερυψωμένη βεράντα. Είχε φωλιάσει πάνω από ένα στρώμα από φύλλα και έναν μουσαμά.

«Δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα» είπε ο Dashukewich. «Μόλις με είδε και την είδα, δεν κουνήθηκε, δεν αντέδρασε. Ήταν πολύ άνετα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marty Bearnard (@marty.the.bear)

Το ζεύγος κατέγραψε τις σκηνές σε βίντεο και το ανήρτησε στο TikTok, με τα πλάνα να έχουν περισσότερες από 15 εκατ. θεάσεις. Έκτοτε, ο Marty Bearnard, όπως αποφάσισαν να ονομάσουν την αρκούδα, έχει αποκτήσει λογαριασμό στο Instagram. «Προς το παρόν βρίσκομαι σε χειμερία νάρκη μέχρι να είμαι έτοιμος για το καυτό καλοκαίρι» αναφέρεται στην περιγραφή.

Ο Vinny Dashukewich, η αδελφή και οι γονείς του - μένουν όλοι σε διπλανά σπίτια - έχουν δει αρκετές φορές αρκούδες στην περιοχή, αλλά αυτή είναι η κοντινότερη απόσταση που έχουν φτάσει.

Αμέσως μετά τη γνωριμία με τον νέο υπαίθριο επισκέπτη τους, η οικογένεια επικοινώνησε με το Τμήμα Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ, που ανέλυσε τις εικόνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αρσενική μαύρη αρκούδα.

Η Υπηρεσία τούς κάλεσε να μην ενοχλήσουν το ζώο, ούτε να επιχειρήσουν να το διώξουν, αλλά να το αφήσουν να ξεκουραστεί για όσο διάστημα είναι σε χειμερία νάρκη - πιθανότατα μερικούς μήνες.

«Δεν μας ενοχλεί καθόλου» είπε η Tyler Dashukewich. «Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει».

Οι μαύρες αρκούδες, το πιο μικρόσωμο είδος αρκούδας στη Βόρεια Αμερική. Είναι παμφάγα ζώα που προτιμούν δασώδες περιβάλλον, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ. Τα ενήλικα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 500 κιλά.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπήρξε «ραγδαία αύξηση» του πληθυσμού της μαύρης αρκούδας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερες από 1.000 από αυτές στην πολιτεία.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από New York Times

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top