ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικά και Νηπιαγωγία: Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Δημοτικά και Νηπιαγωγία: Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2023-2024, θα γίνουν όπως και την περσινή σχολική χρονιά.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τα παρακάτω:

ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές μαθητών/ριών για τη σχολική χρονιά 2023-2024 στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθούν από τις 16 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2023.

Νέα περίοδος εγγραφών δεν θα υπάρξει, εκτός από μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/ες για εύλογη αιτία δεν ήταν δυνατόν να εγγραφούν την πιο πάνω χρονική περίοδο.

Σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου (16-18 Ιανουαρίου 2023). Ως εκ τούτου, όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν εγγράψουν τα παιδιά τους τον Ιανουάριο, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους, στο οποίο θα υπάρχουν κενές θέσεις.

Μετά τις 18 Ιανουαρίου 2023, όσοι/ες μαθητές/μαθήτριες παρουσιαστούν για νέα εγγραφή ή μετεγγραφή στα σχολεία, θα πρέπει να απευθύνονται στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας (Ε.Γ.Π.). Τα Ε.Γ.Π. θα ενημερώνουν, για τις νέες εγγραφές ή μετεγγραφές, τα σχολεία που επηρεάζονται.

Τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (Ε.Ο.Σ.) έχουν υποχρεωτική φοίτηση μέχρι τις 15:05 ή μέχρι τις 16:00 (εκτός Τετάρτης όπου ισχύει το ωράριο 7:45 μέχρι 13:05, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου που έχει πενθήμερη απογευματινή φοίτηση). Ισχύει ένα μόνο ωράριο αποχώρησης για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες του κάθε Ε.Ο.Σ. Όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν μπορούν να τηρήσουν το συγκεκριμένο ωράριο, θα πρέπει να ζητήσουν εγγραφή/μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, εντός των χρονοδιαγραμμάτων εγγραφών/μετεγγραφών (16-18 Ιανουαρίου 2023).

Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top