ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρογιάννης: «Αν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διχοτόμηση»

Μαυρογιάννης: «Αν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διχοτόμηση»

ην εκτίμηση ότι αν δεν καταφέρουμε άμεσα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που μείναμε στο Γκραν Μοντανά, χωρίς καμία αλλαγή και οπισθοδρόμηση, δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού και χωρίς λύση ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διχοτόμηση, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια επαρχιακής συγκέντρωσης στη Λάρνακα, ο κ. Μαυρογιάννης έστειλε μήνυμα νίκης από τη Λάρνακα, αναφέροντας σημείωσε πως το μόνο βασικό ερώτημα που τίθεται στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι κατά πόσον «θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα ή θέλουμε να συνεχίσουμε την ίδια πορεία, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κυπριακός λαός μπροστά στους τρεις κύριους υποψήφιους έχει μόνο δύο επιλογές ή 3η πενταετία ΔΗΣΥ ή πραγματική, προοδευτική αλλαγή».

Είπε ακόμη ότι «και ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι γνήσια αντίγραφα, είτε τσαλακωμένα είτε ατσαλάκωτα της σημερινής διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη» και πρόσθεσε ότι «η δεκαετία του κ. Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας πλήγωσε την Κύπρο» και πως «ζούμε δύο πραγματικότητες, τη δική μας και εκείνη που θέλουν οι κυβερνώντες να παρουσιάσουν».

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως είναι στάσιμο τα τελευταία 5 χρόνια, η Κύπρος διασύρθηκε διεθνώς από τα σκάνδαλα, ενώ η διαφθορά και η διαπλοκή άπλωσαν πλοκάμια και πρόσθεσε ότι «ο Νίκος Χριστοδουλίδης μας μιλά για συστημική διαφθορά» και «είναι απίστευτο το πως χρησιμοποιούν την εξήγηση ως δικαιολογία για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα».  

Αφού είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο δικαιούται να εγκρίνει χρυσά διαβατήρια», ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ποτέ προηγουμένως δεν υπήρξε «τέτοιας έκτασης ιδιωτική χρήση του κράτους» και πρόσθεσε πως «είναι εμπαιγμός της κυπριακής κοινωνίας να ισχυρίζεται ο κ. Χριστοδουλίδης ότι η διαφθορά είναι κάτι μόνιμο αλλά και αόριστο».

Ανέφερε ακόμα ότι «όσο και αν θέλουν να το κρύψουν οι συνεχιστές του κ. Αναστασιάδη, η διαφθορά γιγαντώθηκε επί των ημερών τους επειδή πρώτοι αυτοί την διόγκωσαν, την ανέχτηκαν και μέχρι σήμερα την καλύπτουν».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως η οικονομία του νησιού, «με απεριόριστες δυνατότητες και με ανθρώπινο δυναμικό προοπτικής κουβαλά πλέον το στίγμα τόσων σκανδάλων, ενώ η καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη γιατί αφέθηκε εκτεθειμένη στο κύμα της ακρίβειας, στην άλωση των εργασιακών  δικαιωμάτων και στους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις».

Αφού είπε ότι «ο κόσμος ζητά ελπίδα και προοπτική για την επανένωση της Κύπρου και ζητά επανέναρξη των συνομιλιών» ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως «μόνο με την λύση του Κυπριακού αυτός ο τόπος θα δει άσπρη μέρα. Στο Κυπριακό υπάρχει ένας οδοστρωτήρας που προχωρά, αφού βλέπουμε τα νέα τετελεσμένα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, βλέπουμε τι γίνεται στις θαλάσσιες ζώνες και στη νεκρή ζώνη».

«Αν δεν καταφέρουμε άμεσα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που μείναμε στο Γκραν Μοντάνα και είναι υποχρέωση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, χωρίς καμία αλλαγή και οπισθοδρόμηση, δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού και αν δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διχοτόμηση», ανέφερε και πρόσθεσε πως ‘κανένας από τους ανθυποψηφίους μας δεν προσφέρει μια αξιόπιστη επιλογή για το Κυπριακό».

Για την εσωτερική διακυβέρνηση ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως «ο κόσμος ζητά διαφάνεια, τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα, εξυγίανση και σεβασμό του κοινωνικού συμβολαίου.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε και η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μετά από 10 χρόνια ταλαιπωρίας και εξευτελισμού, χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα δρα με συλλογικότητα, αφουγκραζόμενος τον λαό που τάχθηκε να υπηρετήσει γιατί» όπως εξήγησε «αυτό πρέπει να κάνει ο ηγέτης οποίος θα υπογράψει μαζί μας στο ιερό συμβόλαιο που θα τον στείλει στο Προεδρικό αξίωμα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «όλοι εμείς που ονειρευόμαστε την αλλαγή, την ισότητα την αξιοπρέπεια, την αντιμετώπιση της φτώχειας, της κλιματικής αλλαγής, της ανεργίας, της περιθωριοποίησης αλλά και που προσβλέπουμε στην λύση και επανένωση του τόπου μας, υπογράφουμε απόψε αυτό το ιερό συμβόλαιο με τον Αντρέα Μαυρογιάννη και συντασσόμαστε μαζί του στην τεράστια αυτή  προσπάθεια της αλλαγής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top