ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ραντεβού στην tv απόψε για 3+4 διεκδικητές της προεδρίας

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ραντεβού στην tv απόψε για 3+4 διεκδικητές της προεδρίας

Επτά από τους 14 υποψήφιους προέδρους θα αναμετρηθούν απόψε Tετάρτη 11/1 στην τρίτη μεγάλη τηλεμαχία που οργανώνουν οι παγκύπριοι ιδιωτικοί σταθμοί ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου 2023.

Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, καθώς και οι Χρίστος Χρίστου, Γιώργος Κολοκασίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, έχουν τηλεοπτικό ραντεβού στις 21:15. Το debate, διάρκειας 2,5 ωρών, θα μεταδοθεί από το Omega, τον ΑΝΤ1, τον ΑLPHA και το SIGMA.

Με ανοιχτή την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν (Κυπριακό, οικονομία, μεταναστευτικό, προεδρικές εκλογές και άλλα), τους επτά υποψήφιους θα ανακρίνουν οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Παρούτης (Omega), Κυριάκος Πομηλορίδης (Antenna), Αιμιλία Κενεβέζου (Alpha) και η Πέτρα Αργυρού (Sigma), η οποία θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης. Το φορμάτ είναι όπως τα προηγούμενα, δηλαδή ο κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλει μια ερώτηση στον κάθε υποψήφιο σε κάθε γύρο, με δικαίωμα συμπληρωματικής ερώτησης εάν υπάρχει η ανάγκη. Κάθε υποψήφιος θα έχει ενάμιση λεπτό χρόνο για απάντηση και επιπλέον ένα λεπτό για κάθε διευκρινιστική ερώτηση.

Το αποψινό είναι το τρίτο debate που θα μεταδώσουν ταυτοχρόνως οι τέσσερις ιδιωτικοί σταθμοί παγκύπριας εμβέλειας Omega, Antenna, Alpha και Sigma. Το τελευταίο debate με τη συμμετοχή μόνο των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας θα μεταδοθεί στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 48 ώρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου. Ακόμη δύο debate θα μεταδώσει το ΡΙΚ, ένα στις 19/1 και το δεύτερο την 1η Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των τριών βασικών διεκδικητών και του Χρίστου Χρίστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top