Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

O κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», δήλωσε χθες το βράδυ στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε πάντως τις δεσμεύσεις των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως είπε, «πρέπει να φέρουν αποτελέσματα».

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένες τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. «Βρήκαμε μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει τώρα «μια μακρά περίοδο ηρεμίας». Το άγχος «είναι κακός σύμβουλος», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα, ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE