Πανικός στις κεντρικές φυλακές: Κρατούμενος διεγνώσθη με φυματίωση – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπερούντας

Πανικός στις κεντρικές φυλακές: Κρατούμενος διεγνώσθη με φυματίωση – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπερούντας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Κεντρικές φυλακές, μετά από τη διάγνωση γιατρού ότι Τουρκοκύπριος κρατούμενος πάσχει από φυματίωση.

Της Χριστιάνας Γαβριήλ 

Η διεύθυνση και το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών μετά τη γνωστοποίηση για την υγεία του κατάδικου, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για νοσηλεία, ενώ στους κρατούμενους της πτέρυγας έγιναν προληπτικές εξετάσεις και τους χορηγήθηκε εμβόλιο.

Η φυματίωση είναι νόσημα που προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, αλλά συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες.

Πώς μεταδίδεται η φυματίωση;

 Μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία. Τα άτομα αυτά μεταδίδουν συνήθως τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε επαφή μαζί τους αρκετές ώρες κάθε μέρα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE