ΔΙΕΘΝΗ

Apple: Ο Τιμ Κουκ συμφώνησε να του περικόψουν τις αποδοχές του στα 49 εκατ. δολάρια

Apple: Ο Τιμ Κουκ συμφώνησε να του περικόψουν τις αποδοχές του στα 49 εκατ. δολάρια

Συρρικνωμένες αλλά και πάλι όχι πενιχρές θα είναι οι αποδοχές του Τιμ Κουκ από την Apple, μία κίνηση που απαντά στην εξέγερση των μετόχων της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple ζήτησε από μόνος του τη μείωση του μισθού του. Μετά την πρωτοβουλία του, η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι το πακέτο αμοιβών του Κουκ θα πέσει στα 49 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που είναι χαμηλότερο κατά 40% από τον στόχο αμοιβής του για το 2022 και περίπου το μισό της συνολικής αποζημίωσης των 99,4 εκατομμυρίων δολαρίων που του δόθηκε πέρυσι.

Για το 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό της αποζημίωσης του Κουκ, δηλαδή περίπου το 75%, ήταν συνδεδεμένο με τις μετοχές της εταιρείας. Ωστόσο, μετά την πτώση της μετοχής κατά 27%, οι μέτοχοι καταψήφισαν το πακέτο των αποδοχών. Η ψηφοφορία δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα, όμως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Τιμ Κουκ ζήτησε επίσης τη μείωση της συνολικής αμοιβής του.

Διατηρείται ο μισθός των 3 εκατ. δολαρίων

Ο βασικός μισθός του Κουκ, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, θα διατηρηθεί, όπως και ένα μπόνους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο, το νέο πακέτο αμοιβής «ανταποκρίνεται στα σχόλια των μετόχων» ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την απόδοση και την «εξαιρετική ηγεσία» του επικεφαλής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Τιμ Κουκ, που είναι ο επικεφαλής της Apple από το 2011 έχει προσωπική περιουσία 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της Apple, όπως και άλλων τεχνολογικών εταιρειών υποχώρησε πέρυσι, μετά τα lockdown λόγω κορωνοϊού, που οδήγησε στο κλείσιμο εργοστασίων στην Κίνα, εν μέσω φόβων για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και φόβους για παγκόσμια επιβράδυνση της οικονομίας.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, ο τεχνολογικός κολοσσός έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε όμως έχει χάσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top