LIKE ONLINE

Η πιο βασανιστική εκτέλεση στην ιστορία - «Η τιμωρία που επινόησε ο ίδιος ο διάβολος»

Η πιο βασανιστική εκτέλεση στην ιστορία - «Η τιμωρία που επινόησε ο ίδιος ο διάβολος»

Μια μέθοδος εκτέλεσης έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ... και είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς. Ρίξτε μια ματιά και μόνοι σας:

Η απίστευτη ιστορία του Ρίτσαρντ Ρόουζ είναι όσο πιο ανατριχιαστική γίνεται όσον αφορά την προτίμηση της Αγγλίας των Τυδώρ στη σκληρή θανατική ποινή.

Το 1531, εργαζόταν ως μάγειρας για τον John Fisher, τον επίσκοπο του Rochester, και κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε τους καλεσμένους του ενώ εργαζόταν στο σπίτι του στο Lambeth. Υποστηρίχθηκε τότε ότι είχε προσθέσει κάποια ύποπτη σκόνη στον χυλό των καλεσμένων του, καθώς και σε αυτόν δύο ζητιάνων. Όλοι αρρώστησαν ξαφνικά, ενώ ο Roose λέγεται ότι το έσκασε.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι του Fisher κατάφεραν να επιβιώσουν από την ασθένεια, οι ζητιάνοι πέθαναν. Τελικά συνελήφθη γρήγορα και μεταφέρθηκε στον Πύργο του Λονδίνου, όπου τον έβαλαν στα κάγκελα και τον βασάνισαν βάναυσα για πληροφορίες.

Ο Roose ισχυρίστηκε ότι του είπαν να προσθέσει τη σκόνη στο φαγητό για πλάκα και δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να σκοτώσει κανέναν. Όμως ο βασιλεύων μονάρχης της εποχής, ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄, ηγήθηκε μιας πράξης που κατέστησε τη δολοφονία με δηλητήριο προδοτικό αδίκημα.

Ο λόγος του βασιλιά ήταν οριστικός και επέκτεινε επίσης τον ορισμό της προδοσίας, λέγοντας ότι ο φόνος με δηλητηρίαση χαρακτηρίζεται ως προδοσία. Ο εκδικητικός μονάρχης αποφάσισε επίσης να αλλάξει την τιμωρία για ένα τέτοιο έγκλημα. Γιατί; Επειδή μπορούσε!

Η συνήθης πρακτική για την προδοσία περιελάμβανε τον εγκληματία να σέρνεται στους δρόμους με ένα κάρο, στη συνέχεια να απαγχονίζεται, προτού τελικά του αφαιρεθούν τα γεννητικά όργανα και του κοπούν τα σωθικά.

Ωστόσο, ο Ερρίκος ήταν λίγο πιο «δημιουργικός» για τον Roose, επιλέγοντας να τον βράσει ζωντανό. Ναι, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Smithfield του Λονδίνου, όπου ο Roose μεταφέρθηκε και βυθίστηκε τρεις φορές σε ένα τεράστιο καζάνι με βραστό νερό μέχρι να πεθάνει.

Σχολιάζοντας στο διαδίκτυο, ένα άτομο χαρακτήρισε την εκτέλεση ως τη «χειρότερη εκτέλεση». Ένας άλλος έγραψε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη βαρβαρότητα που επέβαλαν αυτοί οι άνθρωποι ο ένας στον άλλον. Είμαστε το πιο σκληρό από όλα τα ζωντανά είδη», με έναν άλλον να προσθέτει «Μόνο ο διάβολος θα μπορούσε να το σκεφθεί αυτό».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top