ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στρατηγική για ανάπτυξη του χώρου του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας

Νέα στρατηγική για ανάπτυξη του χώρου του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης Γιώργο Γεωργίου στο γραφείο Προγραμματισμού στη Λευκωσία θα έχουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος της συνάντησης θα είναι «να ενημερωθούν τα δύο σώματα για τους λόγους του αδιεξόδου που επήλθε στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ, για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία θα προωθηθεί η ανάπτυξη του χώρου, το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η στρατηγική θα πρέπει να βασίζεται στην αμετάκλητη απόφαση ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης γεωτρήσεων θα μετακινηθούν σε άλλο μέρος μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016, στην αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση με το ναυτικό τουρισμό και στη δυνατότητα προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων. Ακόμα η νέα στρατηγική θα πρέπει να βασίζεται στη νέα δυναμική που δημιουργείται στην περιοχή με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη».

Εξάλλου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «συζητήθηκαν η ανασκόπηση των εξελίξεων σε σχέση με τον τερματισμό της διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ για υλοποίηση του ενιαίου έργου της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας».

Τόσο η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους γιατί παρ’όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, εν τούτοις τελικά δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η σχετική σύμβαση».

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, συνεχίζει η ανακοίνωση «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες ύφεσης και μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρώπινο μέλος σε παραλία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θάλασσα - Συνεχίζονται στη ξηρά

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



Θανατηφόρο στη Λάρνακα:  Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο Arun Kumar 29 ετών από την Ινδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top