Χριστοδουλίδης για τις πλημμύρες - «Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών»

Χριστοδουλίδης για τις πλημμύρες - «Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών»

Τη στήριξή του προς τους πληγέντες των πλημμύρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «εκφράζω τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση μου στους πληγέντες των πλημμυρών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών, αλλά και καταβολή αποζημίωσης εκεί και όπου κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να εξεταστούν τα αίτια τα οποία προκάλεσαν τις καταστροφές και να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα.

Η κλιματική αλλαγή - δυστυχώς - θα εντείνει τα ακραία φαινόμενα, γρηγορότερα από ότι αναμένεται. Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός, αναβάθμιση των κρατικών φορέων και έμφαση στην πρόληψη με συμμετοχή της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE