Χριστοδουλίδης για τις πλημμύρες - «Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών»

Χριστοδουλίδης για τις πλημμύρες - «Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών»

Τη στήριξή του προς τους πληγέντες των πλημμύρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «εκφράζω τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση μου στους πληγέντες των πλημμυρών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Το κράτος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο με άμεση αποκατάσταση ζημιών, αλλά και καταβολή αποζημίωσης εκεί και όπου κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να εξεταστούν τα αίτια τα οποία προκάλεσαν τις καταστροφές και να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα.

Η κλιματική αλλαγή - δυστυχώς - θα εντείνει τα ακραία φαινόμενα, γρηγορότερα από ότι αναμένεται. Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός, αναβάθμιση των κρατικών φορέων και έμφαση στην πρόληψη με συμμετοχή της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE