ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Κρίσιμη για την ΕΔΕΚ η εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη»

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Κρίσιμη για την ΕΔΕΚ η εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη»

Το τελευταίο διάστημα η ΕΔΕΚ δέχεται μια «άνευ προηγουμένου κακόβουλη επίθεση», καθώς η εκλογή του υποψήφιου που υποστηρίζει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα διαμορφώσει θετικό κλίμα για τις ευρωεκλογές, θα θέσει τέρμα στις αμφισβητήσεις, θα περιθωριοποιήσει τους διασπάστες και υπονομευτές του κόμματος και θα φέρει, ίσως για πρώτη φορά, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό την Κυριακή και η οποία ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα που απορρέουν από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των προεδρικών εκλογών.

Η κρισιμότητα, είπε, προσδιορίζεται κυρίως από την πιθανή διαφοροποίηση του πολιτικού συστήματος, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, την αναβάθμιση της προκλητικής ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο της επεκτατικής της πολιτικής και την περαιτέρω επιδείνωση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων μεγάλης μερίδας του λαού.

Ανέφερε ακόμη ότι η επιλογή της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών κατά τις οποίες «η ηγεσία του κόμματος απέφυγε να διατυπώσει, είτε δημόσια, είτε εντός των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων, είτε στις επαρχιακές συγκεντρώσεις, συγκεκριμένη πρόταση» και είπε ότι η ηγεσία δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση όταν συγκλήθηκε το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων, που υποδείχθηκαν από τις επαρχιακές συνδιασκέψεις. Οι Σύνεδροι, πρόσθεσε, επικύρωσαν την πρόταση – εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη με μυστική ψηφοφορία, για να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη θέληση τους.

«Η απόφαση μας ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πολιτική μας βούληση να ενώσουμε δυνάμεις και με άλλα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, ώστε με εποικοδομητική συνέργεια και ειλικρινή συνεργασία, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας κυβέρνησης πολιτικής βασισμένη σε δυο άξονες», συμπλήρωσε.

Ο πρώτος άξονας, συνέχισε, εστιάζεται στην ενίσχυση της κρατικής οντότητας και υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, «η οποία κινδυνεύει από τις ασύμμετρες απειλές της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και να συμβάλει θετικά στην αποτροπή υιοθέτησης λύσης, η οποία να θέτει σε κίνδυνο τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και που θα παραβιάζει τα πολιτικά, ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Όσον αφορά τον δεύτερο άξονα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως αυτός αφορά στη «διαμόρφωση και υλοποίηση της ανθρωποκεντρικής κοινωνικής πολιτικής, η οποία να έχει ως προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας από το 2010-2011».

Κάλεσε όλους να αντιληφθούν τι μπορεί να πετύχει η ΕΔΕΚ ως μέλος μιας Κυβέρνησης «όταν, ως αντιπολίτευση, αξιοποιώντας συνθήκες και δεδομένα, κατόρθωσε τα τελευταία χρόνια να κεφαλαιοποιήσει προς όφελος των ευπαθών κυρίως ομάδων πληθυσμού, σημαντικό αριθμό μέτρων».

«Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που θα πρέπει να διαθέσουμε το σύνολο των δυνάμεων μας για να πετύχουμε το στόχο μας, να εκλέξουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας», είπε και πρόσθεσε πως «δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός και η επανάπαυση, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι υπαρκτοί και η ευκαιρία που μας δίνεται σημαντική και δεν πρέπει να την απεμπολήσουμε».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι η θετική κατάληξη της προσπάθειας, «παρά τα προβλήματα που διαπιστώνουμε», θα διαμορφώσει θετικό κλίμα για τις προσεχείς ευρωεκλογές «που είναι κομβικό σημείο για την ΕΔΕΚ», κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολλών να αποτρέψουν την εκλογή σοσιαλιστή ευρωβουλευτή.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αξιοποίηση του θετικού κλίματος σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη, θα συμβάλει αποτελεσματικά στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου και θα θέσει τέρμα στις αμφισβητήσεις και θα περιθωριοποιήσει τους διασπάστες και υπονομευτές του κόμματος», είπε ο κ.Σιζόπουλος.

Παράλληλα, συνέχισε, θα ανατρέψει το μέχρι σήμερα κυρίαρχο διπολικό σύστημα, αφού «ίσως για πρώτη φορά, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να βρεθούν στην αντιπολίτευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αυτός είναι και ο λόγος που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου κακόβουλη επίθεση, τόσο από εκτός όσο και από εντός του κόμματος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top