ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση Αβέρωφ - Στο στόχαστρο και ο Μαυρογιάννης

Αντεπίθεση Αβέρωφ - Στο στόχαστρο και ο Μαυρογιάννης

Επαφές από σπίτι σε σπίτι, προώθηση αιτημάτων, επαναπροσέγγιση με δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος, είναι οι ενέργειες στις οποίες η ηγεσία και ο οργανωτικός μηχανισμός του ΔΗΣΥ δίδουν προτεραιότητα το επόμενο διάστημα, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.

Το εκλογικό επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου και η Πινδάρου εκτιμούν ότι η οργανωτική αντεπίθεση θα βοηθήσει την προσπάθεια για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και την εκλογική προσπάθεια. Η απόσταση αναπνοής που χωρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο ιεραρχείται ως η κορυφαία στόχευση στην παρούσα φάση. «Όλα τα άλλα θα τα δούμε στη συνέχεια» ήταν το σχόλιο αξιωματούχου του ΔΗΣΥ που μίλησε στο Τhemaonline για το κλίμα που επικρατεί στη Δεξιά παράταξη. Ολοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό δύσκολο αγώνα αλλά αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα κερδηθεί.

Προς δύο κατευθύνσεις

Η πολιτική και επικοινωνιακή ατζέντα του επιτελείου Αβέρωφ και του ΔΗΣΥ θα εντατικοποιήσει την προσπάθεια για ανακοπή των διαρροών προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ την ίδια ώρα θα στοχοποιείται και ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος αφέθηκε εκτός συναγερμικού στοχάστρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να κερδίσει έδαφος. Η αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ γύρω από την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη και η χαμηλή συσπείρωση του ΔΗΣΥ, δημιουργεί συνθήκες αναμέτρησης θρίλερ μεταξύ των δύο για το εισιτήριο του δεύτερου γύρου. Το δεξιό στρατόπεδο θα βάλλει συχνότερα κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη με στόχο, εάν είναι εφικτό, να τον αποκλείσει δημοσκοπικά από τον δεύτερο γύρο, ώστε να δώσει τη μάχη υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου με λιγότερη πίεση.

Τις τελευταίες μέρες στην Πινδάρου επικρατεί αισιοδοξία, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στο κλίμα συσπείρωσης που δημιουργείται από τις πολυπληθείς προεκλογικές συνάξεις. Στην προμετωπίδα της εκλογικής προσπάθειας του Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκονται όλα τα στελέχη του κόμματος που είναι μέλη της κυβέρνησης, της Βουλής, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ή έχουν οποιοδήποτε άλλο αξίωμα. Το μήνυμα είναι σαφές: Να μην χαθεί ούτε μια ψήφος, γιατί μπορεί το εισιτήριο του δεύτερου γύρου να κριθεί στο φώτο φίνις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top