«Ντου» των Αρχών σε υποστατικό στη Λεμεσό - Μέσα σε τρεις κλειδωμένες αποθήκες έκρυβαν την «πραμάτεια»

«Ντου»  των Αρχών σε υποστατικό στη Λεμεσό - Μέσα σε τρεις κλειδωμένες αποθήκες έκρυβαν την «πραμάτεια»

Μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, που εκτιμάται ότι προέρχονται από τα κατεχόμενα, εντοπίστηκαν την Τρίτη στην περιοχή του Καρνάγιου της Λεμεσού, με τους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων να προχωρούν στη σύλληψη δυο προσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, χθες, λειτουργοί του Κλάδου Διερευνήσεων του Τελωνείου Λεμεσού, μετά από πληροφορία που λήφθηκε από αξιόπιστη πηγή, πραγματοποίησαν έρευνα σε υποστατικό επιδιόρθωσης πλοίων και σκαφών στην περιοχή του Καρνάγιου.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν τρεις κλειδωμένες, προκατασκευασμένες και μεταφερόμενες αποθήκες, καθώς και ένα ψυγείο, εντός των οποίων φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση αναφορικά με το βλαβερό του καπνίσματος, στην ελληνική και τούρκικη γλώσσα, ένδειξη ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα.

Οι συνολικές ποσότητες των ανευρεθέντων καπνικών προϊόντων, οι οποίες κατασχέθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της Τελωνειακής Νομοθεσίας, ανέρχονται σε 390.640 τεμάχια τσιγάρα, 285.750 γραμμάρια καπνό και 113.600 τεμάχια θερμαινόμενα τσιγάρα, η συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις €139.633,72. Επίσης, κατασχέθηκαν οι μεταφερόμενες αποθήκες και το ψυγείο.

Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων φαίνεται να αποτελεί προϊόν παράνομου εμπορίου κυκλώματος που διοχετεύει αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας μέσω των κατεχομένων, προστίθεται.

Για την υπόθεση συνελήφθηκαν δυο πρόσωπα, ένα εκ των οποίων έχει απασχολήσει το Τμήμα Τελωνείων και στο παρελθόν, ενώ το 2022 έχουν καταχωρηθεί εναντίον του, στο δικαστήριο, τρεις υποθέσεις για παρόμοιας φύσης αδικήματα.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με αίτηση προφυλάκισής του για οκτώ ημέρες και το δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για αύριο.

Οι έρευνες από το Τμήμα Τελωνείων συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE